Reise Yoga

Yogatur til Thailand

Sawasde kaa! Jeg har nettopp returnert fra tidenes zen-ferie med yoga-jentene i “The land of smiles” Thailand. Snakk om påfyll! Det har vært en helt fantastisk reise med alt en kan ønske seg av yoga, spa, helse og feelgood. Føler meg opplagt, renset og trent fra innsiden og ut etter en drøy uke på Krabi og Bangkok. Dagen vi dro hadde jeg migrene-tendenser og en påbegynnende bronkitt, men dagen vi landet kunne man nærmest bøye meg i alle retninger som en kringle. (Vel, ikke helt sant… men mer fleksibel og avslappet helt klart).

Første stopp Krabi
Jeg har vært i Thailand flere ganger, og var godt kjent med hvor det er fint å bo, dog var jeg nok ikke godt nok forberedt på når regnsesongen står på som verst, og hvor den avtar først – det varierer nemlig fra nord til sør i landet. Thailand er delt opp i 3 sesonger, og det er ytterst viktig å være klar over før man ivrig kaster seg over billige flybilletter. Lesson number one! Heldigvis for oss hadde vi flaks med været, og fikk sol på tross av alle værvarslene som meldte torden, lyn og monsooner herfra til glade jul.

Flyselskapet vi reiste med var Thai Air og flyet går ca kl 14. Helt perfekt, vi landet nemlig i Bangkok 06.30 lokal tid. Deretter tok vi fly fra Bangkok til Krabi. Da vi så kom frem til resorten angret jeg litt på de tre filmene jeg hadde sett på flyet, for vi var helt øre av jetlag. Det lønner seg å ta en lang nap så man klarer å holde ut til kvelden.

Pling plong beach hotell
Vi valgte Tubkaak Krabi Boutique resort og vi er kollektivt strålende fornøyd med valget. Når du først skal reise halve kloden rundt, er det viktig å få den autentiske følelsen og opplevelsen av landet. Hotellet er i Thai stil med bungalowrom, pling plong musikk, samt eksotiske dufter og er plassert rett på stranden med den vakreste utsikten. De tilbyr yoga, spa, matkurs, longtail båtutflukter til og fra vakre azurblå laguner og naturreservat. De kjører deg hit og dit, til Krabi, eller andre hoteller om du vil spise et annet sted. Servicen er helt upåklagelig og rommene er freshe! Det beste med rommene var de fantastiske “ute”badene… Man står altså og dusjer ute i fri natur til fuglekvitter. Helt herlig.

Resorten har to restauranter der den ene serverer Thaimat og den andre Italiensk. Mao, du får dekket alle behov for en luksusopplevelse i naturskjønne omgivelser. Og omgivelsene er virkelig helt magiske, en eller to båtturer er must for å få Thailand inn på det beste. Du vil ikke tro at det går an med så vakre strender og klare blå laguner. Helt eventyrlig. Men det er litt “hysj hysj” stemning, så kanskje litt kjedelig for de aller minste.img_8353
Hotellstranden og her vi vanket mest…pa311519 img_0012 img_0025   img_8266En håndstående om dagen, holder deg sterk i ryggen og magen!img_8335
Hvor sweet er ikke dette…img_8357
Deilig frokost hver dagimg_8391  img_8392   pa311518pb011526
Litt spa hver dag (her har jeg fått beskjed om å ta badstu og kuldestamp, “because very office shoulders…”pb011529
Koser oss i kuldekulpen med grønn tepb011536
Manikyr og pedikyr må jo med
pa301517pa301515

img_0023
Magisk tur med longtail båtenimg_0069img_0057
Denne gangen turte jeg snorkle uten badering!img_0074Girlsa!

Noen hundre meter unna ligger luksushotellet Phulay Bay Ritz Carlton som man kan nyte et luksusmåltid for en slikk og ingenting, ikke dyrere enn en vanlig restaurant i Oslo. Resorten er helt overveldende fresh, med sykt god service. Det eneste aberet er… hm, litt usikker på om det er lurt å dele dette, men se opp for rotter som hopper opp i fanget ditt mens du nyter en Singha i solnedgang i beach baren… okeyyyy… Når dette er sagt er hotellet beyond hinsides luksus overfresht, men rotta trakk en del ned, kan vi slå fast.

Yoga bliss
Tubkaak har en yogainstruktør som praktiserer Vinyasa yoga ute i det fri. Nesten hver morgen kl 08:00 kunne man innta lotus på pleddet hennes og få en nydelig økt før frokost. Det var helt magisk å ligge i Savasana (når man hviler etter treningen i meditativ tilstand) og kjenne på alle sansene til det fulle: Lyden av fuglekvitter, raslende trær og rolig bølgebrus i 30 grader celcius. Helt amazing, og veldig terapeutisk. Det er virkelig “#denfølelsen” av å nyte livet og innse at planeten vår er magisk og vakker.img_0031 img_0034img_8227
Bendicte har stålkontroll! Don’t try this at home…img_0009Siden jeg nå befinner meg i et detox sukkerstopp program hos Laila Madsø. var jeg spent på hvordan det ville gå med kostholdet der nede. Men det er noe med maten og treningen, intense detox spabehandlinger og varmen som gjør at man lever svært sunt. Jeg har ikke hatt behov for å røre dessert, og vi har drukket litervis med grønn te, og minimalt med alkohol. Det har gått i frukt, kokos, brun ris og kylling med masse grønnsaker og vann. Føler meg skikkelig renset og fresh på innsiden og ut, og vi har sovet masse. Vil du ta den helt ut på rens og treningsskalaen, kan du leie deg innpå et skikkelig yoga detox retreat pakke. Det er mange av dem i Thailand, og lett å google.

Three nights in Bangkok
Vi var crazy og bestilte de tre siste dagene i Bangkok. Vi trodde regnet skulle komme, og til dags dato vil vi aldri får svar på dette, men turen til Bangkok gjorde reisen komplett! Wow, for en by! Det syder av liv og trafikk. Kongens bilde overalt på alle billboards – blomsterkranser, monumenter og sørgestasjoner så lang øyet kunne se. Veldig interessant å oppleve, og byen levde sitt vante liv til tross.
Hun ene i følget gjorde tidenes kupp på hotellbooking. Herregud for et luksushotell! Fordi vi bestilte hoppe-på tur fikk vi en vanvittig god deal på Kempinski hotell som leder rett til Siam Paragon shoppingsenter. En grov kontrast til zen-tilværeslen på Krabi. Du kan si det slik at roomien min og jeg måtte sporensreks ta på oss badekåper og nærmest hoppe i sengene av glede. Overfresht. OG! Minibaren var gratis! Undertegnede fikk seg en nydelig iskald Singha til room servicen første kvelden. Gu’ ko deilig.img_0043
kibkk1-2-deluxe-room-jpgwidth1200height675modecropanchormiddlecenterautorotatetruequality90scalebothprogressivetrueencoderfreeimage kibkk1-outlet-brasserie-terrace-jpgwidth1200height675modecropanchorbottomcenterautorotatetruequality90scalebothprogressivetrueencoderfreeimage  img_8441Hotellrom-selfiekibkk1-outlet-sra-bua-dining-area-jpgwidth1200height675modecropanchorbottomcenterautorotatetruequality90scalebothprogressivetrueencoderfreeimageDen fantastiske restauranten på Kempinski (Vi fikk det runde bordet under gulltaket…)img_8412
Hemmelig penthouse forkostbuffé for de heldigeimg_0045 Sjekk utskjæringene til frokostbufféen…img_8476
På grønn te shopping!img_8433
Disse plakatene var overalt i Bangkokimg_0051
På Siam Paragon shopping senterimg_0042
Fine fruer på tur! Love you guys xxx
Koser oss i “bakhagen”img_0038

Yogapositur ble kjapt byttet ut med shoppebriller og overfladisk materialistisk glede, og det er fælt å innrømme, men vi ble like rusa av shoppingen som yogabliss så snart vi så alle de vakre julebordkjolene som skrek etter oss. Men absolutt høydare var middagen på hotellets anerkjente restaurant: Sra Bua by Kiin Kiin der vi ble servert rett etter rett i breathtaking presentasjoner. We are not worthy! Eller er vi? Ja. En helt perfekt avslutning på tidenes yogaferie med de fineste jentene!

img_0047

Namaste.

Viktig info før du reiser til Thailand:
Sjekk billetter god tid i forveien, det varierer drastisk i pris

Betal alltid kun med kredittkort
Ring og sjekk med hotellet jevnlig om bestillingen stemmer og alt er ok
Sjekk regnsesong

Ta med myggspray
Sov på flyet til og fra
Ikke spør for mange spørsmål om kongen og hans etterfølger
Ta med magetabletter og andre nyttige apotekvarer, ikke gøy å gå på smeller
Unn deg spa og massasje minst annenhver dag! Herregud som du trenger det!
NYT hvert øyeblikk som om det er ditt siste, før du vet ordet av det er du hjemme i sludd og snø!img_7900
img_7896img_0008

Interessert i yogaturer? Les om yogaturen til Marokko her: http://heddabrodtkorb.no/yogatur-til-marokko/

Dette innlegget er publisert på heddabrodtkorb.no

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.