Hverdagsliv Reise

Vinterferie på Norefjell

bilde 1

Min mann er en ekte fjellgeit. Jeg er en vaskeekte byrotte. Jeg har alltid vært litt high maintenance på komfort for å si det beskjedent. En gang måtte mannen min stikke hele veien til IKEA for å  kjøpe en overmadrass til undertegnede fordi leiligheten vi leide hadde for harde madrasser. Tro meg, det kommer en del goder til min manns favør i gjengjeld denne madrassen, så han klager ei… Men la oss holde oss til saken: Så hvis du tar vinter + ski + dritlang kjøretur til fjells, da kan du glemme å få med fru Brodtkorb på dealen. Derfor begynte vi å snuse på en leilighet på Norefjell (drive-in-walk up – jepp, sånn med varm garasje så man slipper å fryse på vei inn), og bare 1 1/2 times kjøring fra byen. Tanken var ikke så gæren. Mannen min fikk stått så mye han ville på ski, og jeg kunne kose meg med gryterettene mine og drikke rødvin og lakke tånegler om det behaget meg den dagen.

Vi fikk med oss et vennepar på leiligheten, og det har vært helt genialt opplegg siden! I julen og påsken har vi annenhver gang, og høst- og vinterferien deler vi på midten. En vinterferie leide vi også ut hele stasen og reiste på ferie til Thailand med begge familiene, snakk om vinn-vinn! Helgene deler vi annenhver uke ut hele året. Så langt har vi til gode å oppleve en sommer på Norefjell, men vi har hørt det faktisk er veldig fint der da, og noe å finne på for enhver med bading i tjern og hesteridning.

“Så hvis du tar vinter + ski + dritlang kjøretur til fjells, da kan du glemme å få med fru Brodtkorb på dealen”

I år hadde vi første del av vinterferien, og var psyka heldige med været. Det var strålene sol hver dag og påskestemning i bakken. Vi fikk 5 fulle dager før de andre kom og overtok. Nå som barna har blitt så store at de kan delta på race camp, og farte litt rundt alene i bakkene med venner, kan vi voksne benytte sjansen å kose oss litt i solveggen og nyte utsikten og deilig fjelluft. Bliss! Newsflash: Fru B. har også stått på slalåm hver dag!) Men det fineste av alt med det hele, er kvalitetstiden vi får med barna. Når det er Norefjelltid, er det familietid, og helst bare det. Vi er såklart sosiale, og har venner som ferdes i bakkene og bor i hyttegrendene, men vi prioriterer ofte å isolere oss på kveldene og bare kose oss med lange middager der de gode samtalene kommer og familie får fokus.

Fordelen med å dele fritidsbolig er mange:

 1. Du betaler halvparten av kostnadene
 2. Du får råd til dobbelt så stort som om du var alene om kjøpet
 3. Du får aldri dårlig samvittighet når du reiser andre steder de dagene du ikke har hytta 
 4. Dere er to familier om dugnadene, ergo halvparten så mye å styre med
 5. Om du er riktig så heldig som oss, har du alltids en venninne som vasker sengetøyet eller tar inn klesvasken din om du ikke rakk det
 6. Man kan spandere på seg en vaskehjelp i ny og ne som følge av av færre fellesutgifter
 7. Man glemmer hva som er der av mat, så man kan være trygg på at man slipper å handle inn mengder hver gang
 8. Du blir ikke lei av hytta di, men gleder deg svært til ny sesong
 9. Klager naboen, så kan du alltids skylde på de andre…
 10. Man får gleden av å være der sammen med de du eier med, for det er plass til to familier!  

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.