Helse Hverdagsliv Mat

Snart sukkerfri med detox!

Jeg meldte meg spontant på et kurs jeg egentlig ikke hadde peiling på hva dreide seg om.

Laila Madsø AKA Happymom utlyste et Sukkerstopp kurs, og jeg tente momentant da jeg så ordet “betennelsesdempende effekt” i ingressen. Betennelsene i hoftene mine har til tider vært uutholdelige, og det har begynt å spre seg til knærne. Jeg er ikke 80 år enda, og har enda ikke tenkt til å bli det på en stund, så jeg gjør alt av tiltak for å forbedre helsa på dette stadiet.

Det viser seg at jeg har hevet meg inn i et svært krevende detox prosjekt uten å ha vært mentalt forberedt i det hele tatt. Hadde jeg tatt meg tid hadde jeg skjønt at det hele dreier seg om en drastisk helomvending i kosthold som kommer til å endre hele levemønsteret mitt, men jeg har nettopp kommet hjem og er helt over meg av begeistring og motivasjon, og gleder meg til å begynne.

“I dag bærer det rett avsted til Helios for innkjøp av hemmelige varer jeg aldri før har hørt om, og deretter Elkjøp for innkjøp av den største, beste bad ass blenderen jeg kan få tak i.”

Laila er en supermotiverende dame som virkelig inspirerer, og vet hva hun snakker om, og jeg må si at uansett utfallet av min innfrielse til meg selv fra dette kurset kommer jeg aldri til å se på sukker med samme øyne igjen! En ting er sikkert: Det skal reduseres på innkjøp og inntak av både det ene og det andre av diverse matuvaner til hele familien, og vi skal være mer bevisst på hva vi dytter i oss. Men et skritt av gangen!

I dag bærer det rett avsted til Helios for innkjøp av hemmelige varer jeg aldri før har hørt om, og deretter Elkjøp for innkjøp av den beste, største bad ass blenderen jeg kan få tak i. Den skal få kjørt seg hver eneste dag fra nå av. De som kjenner meg rister sikkert litt på hodet og gliser bredt. Ja, ja, vi får se hvor lenge det holder, tenker dere. Men vet du hva. Jeg klarte å slutte å røyke, så jeg VET jeg klarer hvis jeg vil. Motivasjonen min for dette “stopp sukkerinntak” prosjektet er på høyeste nivå i dag og jeg akter å holde den der.

Men hvorfor går jeg på dette kurset?
Er det ikke bare å droppe kveldssjokoladen? Gid det var så enkelt. Det er nok dessverre ikke slik at det sukkeret vi dytter i oss kun består av det åpenbare sukkerholdige varene som godteri, kaker, is og brus. Sukkeret skjuler seg i så mange matvarer vi ikke aner om. Og det går på automatikk hva vi lemper inn i handlekurven. Dessverre er så mye av dette nærmest ren gift om vi skal se på det hele med lupe. Det er ikke slik at jeg kommer til å gå helt alkalisk (nytt begrep lært på kurset), men jeg kommer definitivt til å følge Lailas anbefalinger for bedre helse. Så, vi tar dette kurset som et langsiktig mål om å nå et sunnere kosthold med endring i rolig tempo.

Første ukes lekser (Lett som en plett!)

Oppgave 1: Å lage 2 oppskrifter hun ga oss på én næringsrik glutenfri grøt til frokost, og én smoothie til lunsj stappfull av herlige vitaminer, mineraler, sunt fett og proteiner. Denne holder deg mett og balansert gjennom dagen.
Oppgave 2: All slags sukker-faenskap skal ut av huset sporens. Our worst enemy!

Mine personlige mål med dette 6 ukers detox-kurset

  1. Smertene skal en gang for alle ut av kroppen. Betennelsene ELSKER sukker og næres av dette
  2. Overskuddet skal komme flommende (kanskje jeg klarer å stå opp tidligere uten å besvime)
  3. Jeg skal føle meg ren, lean, fresh og sunn! (Deffa) Slutt på bloating, trøtthet og tåkesyn
  4. Hud og hår vil også føles mer spenstig og vitalt – i det hele tatt har denne endringen en svært merkbar anti-age effekt. Yes thank you, please!
  5. Kanskje jeg endelig en gang kan begi meg ut på en liten løpetur… (langsiktig mål)
  6. Sist, men viktigst: Bye bye sukkersug!

Dette er virkelig så spennende, og jeg går altså ALL in i dette programmet fra og med idag! Det nytter ikke at det er julebordsesong eller snarlig reise til Thailand. Ingen unnskyldninger. Laila lar meg få drikke vin og nyte én sort usunn last (evt i form av potetgull av noe slag), og det er mer enn Grethe Roede noensinne har tillatt, så dette får gå!

sukkerstopp, detox, kurs, anti-age, kosthold, økologisk, glutenfritt, sukkerfritt, sunn mat, helse, helsekost

Flittige elever (se så glade vi er a)

Økologisk kosthold, sukkerstopp, glutenfritt

Kursleder Laila (stående) og en stabel med hemmelige matvarer vi skal begynne å innta!

Her kan du lese mer om alt det spennende Laila driver med: http://lailamadso.no

Følg med!

Dette innlegget ble opprinnelig publisert på http://www.heddabrodtkorb.no

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.