Barn Familie Kultur

Skulpturpark-søndag!

I dag har vært en så fin dag med familien! Nesten pinlig å innrømme at vi aldri har gått denne ruten før, men det var en skikkelig positiv overraskelse – og absolutt ikke siste gang vi går søndagsturen her! Hvis du enda ikke har tatt turen til Skulpturparken på Ekerberg, så er det en perfekt tid på året å utforske denne! Ikke bare er parken nydelig, men hele Ekerbergåsen er en opplevelse i seg selv med små trange gater, og eldgamle trehus på rekke og rad. Litt sånn hemmelige områder her og der. Gøy og spennende å utforske sin egen by og bebyggelse da det skjer stadig noe nytt, så man kan få en skikkelig fin dag om man bare setter opp en liten plan.

Denne helgen skulle vi ha litt kunst og kulturelt påfyll med hele familien. I går, utstilling på Galleri A og nyte litt samtidskunst og i dag: Skulpturparken på Ekerberg og lunsj i solen.

Vi kjørte opp til Ekerbergrestauranten og startet ruten derfra. Turen er perfekt for familier med eller uten barn i alle aldre, og er man heldig får man med seg noen dyr på veien (bl.a. påfugler, kaniner, hest, ku, svaner etc). Været var helt perfekt og skogen luktet nydelig og friskt. Det første som møtte oss var en snodig gul, fallos-aktig ballongskulptur som barna klikket helt på med latterkramper og isj, æsj, så denne parken lovet bra fra første severdighet.

Innimellom historiske poster og skulpturer åpnet det seg grønne fine små plener der kan man raste eller ha picnik om man ønsker. Det var ikke som i Frognerparken der man må gå i sikk sakk i kø mellom mennesker og hundelort, her var det fredelig og zen, med passe få mennesker. Ellers er det et par sjarmerende kaféer, vaffelbod, og selvfølgelig gamle ærverdige Ekerbegrestauranten der de serverer alt fra hamburger til blåskjellsuppe fra kanskje et av byens fineste utsiktsteder. Mao mange gode alternativer til en velfortjent lunsj etter en koselig tur i skogen.

Må si parken var virkelig vakker, og vi var toppfornøyde da vi vendte nesen hjem. En solfylt søndag du ikke har noens verdens planer og befinner deg i Oslo; ta denne turen, du vil ikke angre. (:

IMG_0430   IMG_0420 IMG_0419 IMG_0413 IMG_0411 IMG_0406 IMG_0401 IMG_0397 IMG_0395 IMG_0394 IMG_0390 IMG_0383 IMG_0377 IMG_0375IMG_0373  IMG_0368  IMG_0364 IMG_0363 IMG_0425IMG_0427 IMG_0362

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.