Mat

Saftige grillspyd

Det er sommer, sol og vi befinner oss på Ula like utenfor Sandefjord. Vi har fått helt dilla på den gode gamle klassikeren, grillspyd! Disse er jo så gode og barna digger det. Mulighetene er mange, og man kan ha forskjellig tilbehør som diverse type sauser, ris og salater beroende på hovedingrediensen på grillspydet. Men siden spydet bugner av freshe veggies, kan man også droppe styret og gå for den enkleste varianten, kun spyd uten ekstra tilbehør.

Her om dagen hadde vi familiemiddag med 10 til bords, 6 barn og 4 voksne, og vi lagde ca 30 assorterte grillspyd med forskjellige råvarer. Vi serverte spydene med en enkel salat, ris og tsatsiki. Helt nydelig!

Klassiske grillspyd til 10 pers:
(Antall voksne og barn som beskrevet)

Trespyd
Indrefilet – ca 6 skiver a 200 gram
Kyllingbryst – ca 4 stk
Fersk laks (uten skinn og ben) ca 4 skiver
4 Paprika
4 løk
2 pakker champignon (delt i to)
2 squash (skiver delt i to)
ca 3 maiskolber (i skiver)
BBQ olje til pensling

Tsatsiki:
Gresk yoghurt
Olivenolje
Sitron skviset etter smak
Salt
Pepper
Agurk i små terninger (uten skall)
Ca 2 fedd hvitløk

Ris
Kok etter egen ønsket mengde

Salat:
Babyleaf salat
Ruccula
Cherrytomater
Agurk
Oliven

Chevre, Feta eller Norzola etter smak

Enkel dressing:
Olivenolje
Hvitvinseddik
Soya saus
Salt
Pepper

God middag og god sommer! ((: Hedda

http://www.heddabrodtkorb.no

image image image image image

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply