Reise Shopping

Double date i London

IMG_1702

Kjæresteturer er noe av det beste jeg vet. Når man har vært sammen i 17 år, er det et MUST å gjøre noe ekstra for gnisten. Alle har hver sine preferanser for å holde forholdet på rett kurs, men en aldri så liten romantisk getaway med min kjære er for meg balsam for kjærligheten. Bare planleggingsfasen tenner meg for fullt. Hoteller, lunsjer, middager, sightseeing spots, kulturelle innslag, utstillinger, kanskje teater? Forarbeidet planlegges nøye, og så lenge restaurantene er booket, kan vi bruke resten av tiden helt på måfå.

Den siste gangen vi skulle på barnefri tur endte vi opp med et godt vennepar. Fristelsen til å henge ut med disse fine folka var for stor til å ofre. Så, selv om vi er på kjærestetur og meningen er at vi skal vie all vår tid til kun hverandre, intensiverer vi bare opp romansen et par hakk i de stjålne øyeblikkene vi får alene på rommet. Det funker som få, og alle er blide.

Denne gangen dro vi til London i November. Det er noe med London og førjulstid som får bjellene til å klinge litt ekstra hos meg. De travle gatene med yrende liv, de flotte butikkene og fancy aksenten, restaurantene. Den Britiske, royale stilen, og de forseggjorte utstillingsvinduene på Harrods. Juleshopping arm i arm med mannen tar meg rett inn i en scene fra en tidløs romantisk klassisker. Jeg fikk smaken på London fra første gang min far tok meg med i foldeskjørt som barn, og har siden kommet tilbake utallige ganger på jenteturer, familieturer, såvel som kjæresteturer med mannen og bursdagshelg med vår eldste datter som fyllte ti år i fjor.

Love-weekends får jeg aldri nok av. Det er noe med å kunne flykte fra hverdagens stress og gjøremål, og legge alt A4 liv igjen på Gardermoen for en helg. Lete frem den gamle flammen og fokusere på personen du valgte å dele resten av livet med. Kjæreste-mindfullness: Holde hender, drikke champs, kline masse, se hverandre i øynene og bare være kjærester og ingenting annet. Hvor ofte kliner og flørter man egentlig med kjæresten sin til hverdags mellom matlaging og henting til og fra? På tur får man klint så mye man orker!

I dette tilfellet reiste vi med et godt gammelt vennepar, så det begrenset seg med PDA (Public display of affection) det finnes vel ikke noe kleinere enn å sitte og stirre på sine smattende venner, så vi holdt kyssingen på kammerset, og lot heller latteren og den berusende følelsen av å være helt fri ta over i takt med boblende leskedrikking.

På en vellykket kjærestetur gjelder visse uskrevne regler:

  •  Ikke lov å snakke jobb, to-do-lister, oppussing av huset, betaling av regninger, planlegging av barnas treninger, økoprat eller noen form for buzz kill konversasjoner som garantert leder til krangler…
  • Champagne, lett avtagbare badekåper og din kjære helt isolert på hotellrommet i minst to timer før noe som helst annet skal oppleves. En halvtime gjør også susen om man har folk man skal ut med…
  •  Tilpasse seg etter hverandres einteresser og kjøre 50/50. Felsk: Mann må være med kone i butikker og shoppe, med iver og synsing, og kone må være med mann på historiske museum og smile tappert.
  • Slipp deg løs, og stol på barnevakten. Det går bra. Barna har dessuten godt av å savne foreldrene litt. Hva er vel bedre enn et sett blide foreldre med gavedryss i kofferten hjemme igjen fra helgetur?

MUST places to eat i London:
Zuma
Cecconis
La petit maison
Roka
Sketch
Hakkasan

Hoteller vi elsker:
Claridges
The Arch
The Knightsbridge Hotel

zuma-2

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.