Familie Hverdagsliv

På lik fot?

Det foregikk en heftig debatt på kontoret idag, en voldsom brøling og gestikulering fra gutterommet. Vel, det kalles gutterommet, men det er 2 damer som sitter midt i skuddlinjen – men de kom pilende ut mot kaffemaskinen som havarerte mus på et skip, så vi andre fikk med oss showet. Jeg er psyka glad for at jeg ikke befant meg i rommet der og da. Emnet er nemlig nokså betent: Au pairer.

Han ene fyren mente man var helt på vidda hvis man gikk til anskaffelse av au pair, utnyttet mennesker for billig arbeidskraft, og manglet vurderingsevne til det fulle. Mao, han synes alle som har au pair rett og slett er dumme mennesker, og virket en smule bitter med sine påstander. Han andre mente det var helt innafor med au pair ordningen så lenge man respekterer reglene og behandler vedkommende med verdighet og gjestfrihet, og hele den shubangen der. Dessuten, hva er galt med litt avlastning på hjemfronten?

“…To pair or not to au pair, THAT is the question.”

Det er et sårt tema, og jeg holder meg enig i at det er to sider av saken. De som ikke klarer å behandle au pairene sine med respekt og utnytter dem, de er selvsagt ute å kjøre, og burde få seg en solid klask på lanken – mens de som tar dem inn og gir dem en mulighet i livet for seg og sine familier, gjør faktisk en forskjell for au pairen og deres familier.

Jeg har flere venner som selv har vært au pairer i USA og har hatt enten dritt erfaringer med mennesker som aldri er fornøyd med hvordan de vasker, eller om de er for mye ute på fest etc. Det er ikke nødvendigvis hvor en kommer fra som gjør at vertsfamilien er kjip, det er det faktum at vertsfamilien blir litt godt vant, og forventer at au pairen skal være et råskinn på husvask og barnepass, og rett og slett eeeelske jobben. Sorry, men hvor mange unge piker/gutter elsker egentlig å vaske hus og passe barn dagen lang? En mannlig au pair fra Oslo som vi kjenner (han er ikke au pair lenger nå, takk og lov, da han er godt oppi 40-åra…) han hadde en fantastisk opplevelse med å være au pair, men det viste seg at vertsmoren hadde the hots for ham til de grader… opsy! Konklusjon? Ingen.

…To pair or not to au pair, THAT is the question.

MARY POPPINS, Julie Andrews, 1964

MARY POPPINS, Julie Andrews, 1964

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.