Om meg

Hei, jeg er Hedda. Jeg startet en blogg, for jeg elsker å skape og fortelle.

Helt siden barndommen har jeg tegnet, skrevet, samlet og fortalt. Fra barnehage til barneskole tegnet jeg mye! På ungdomskolen var Pusur skoledagboken min den aller tjukkeste i klassen, fargelagt i alle regnbuens farger fra perm til perm med bilder, tegninger, tekster og klistremerker. Da jeg flyttet til USA for å ta BFA med grafisk design som hovedfag, skrev jeg sider opp og ned med brev og fortalte alle i minste detalj hva som foregikk i livet mitt som student. Jeg skrev og skrev til ALLE. For jeg liker å dele opplevelser, gode som dårlige. 

“Jeg har med andre ord tegnet, knipset og fortalt historier hele mitt voksne liv, og det kommer jeg nok til å fortsette med en god stund.”

Jeg var den første av alle jeg kjenner som fikk epost på jobben. Jeg jobbet i San Francisco på den tiden, og det var da vi måtte ringe opp på ISDN linjer, rart å tenke på nå, egentlig… men uansett, jeg  hadde ingen å maile med som jeg gjør idag, derfor måtte jeg korrespondere lokalt med fremmede på chat, bare for å tilfredstille skrivetrangen med jevne mellomrom. Det var vel starten på mine hyppige bruk av, og interesse for digitale og sosiale medier et sted på 90-tallet, og siden har det ikke kjølnet. Jeg var med til Seattle med to råflinke, norske gründerkarer og var med å starte et av verdens første nettbutikker. Dessverre var vi for tidlig ute, med for få midler, så vi vendte snuten hjem igjen en erfaring rikere. Det tok flere år til før netthandel ble akseptert av folket som en trygg shoppingløsning.

Kanskje ikke så rart at jeg endte opp som grafisk designer, der levebrødet mitt er å utarbeide konsept, innhold og form. Jeg har jobbet i flere forlag i magasinredaksjoner, blant annet som Art Director i TIQUE motemagasin i 8 år, og innom KK som grafisk designer, og idag er jeg interaksjonsdesigner. Jeg har alltid vært glad i å skape, men da tre barn kom på rappen, startet jeg for meg selv i mitt eget foretak, Studio 57, og jobbet mer med digital design. Jeg har med andre ord tegnet, knipset og fortalt historier hele mitt voksne liv, og det kommer jeg nok til å fortsette med en god stund.

En dag gikk det opp for meg at alle mine interesser og kompetanse kan jo brukes til noe gøy og nyttig! Og det lenger jeg gikk svanger med idéen om en personlig blogg virket det bare mer og mer som en selvfølge at den måtte bli til! Jeg elsker å skrive, jeg elsker å ta bilder, jeg elsker å reise, oppleve, hvorfor ikke dele! Jeg håper du får glede av mine fortellinger, og muligens noen gode tips på veien. Takk for at du leser. (:

Signatur