Familie Hverdagsliv

O’jul med din indre ro, orden & glede

Tenk at ingen tidligere har fortalt meg om denne geniale guiden til en komplett stressfri og organisert jul.

Er man en litt forsinket person generelt, vil det å være forsinket i hverdagen pluss være forsinket med juleforberedelser skape dobbel forsinkelse og høy stressfaktor intet menneske er forunt.

Tidligere år
Hvordan er det mulig at dette skjer hvert år. Forsinket på alt av juleforberedelser, og higende etter pusten. Adventslysestaken er på plass tidligst 2. søndag i advent… alltid julekort i siste liten som blir til romjulskort… Barnas kalendere på vei i posten 5. desember, og glemte premier til klasseavslutninger. Siste liten, siste liten og STRESS! Nærmest utslitt på julaften. Hvem orker egentlig slikt om man kan slippe? Det er jo ikke slik at julen kommer som en bombe på kjerringa? Den kommer hvert år, til samme tid, med de helt samme tradisjonene og gjøremålene.

Egentlig er jeg svært organisert og hater rot og stress, så i år bestemte jeg meg for at julen skal være stressfri, ryddig og harmonisk hele veien fra 1. desember til 1. nyttårsdag, og jeg skal være så forberedt at ingenting vil overraske. Hvordan?

Årets strategi
Ganske enkel og genial oppskrift på dette om jeg tør si det selv, og sikkert mange som har holdt på slik i årevis allerede, but why didn’t they tell me??

Ta daaah! JULEPLAN for hele familien (med regelmessige møter).

 

juleplan

Skal sant sies har vi aldri vært tidligere ute med julekort, julepynt, juleønskelister og kalendere samt pepperkakehus og innkjøp av best-i-test-pinnekjøtt som i år. Funker som bare rakkeren. “JULEPLANEN for hele familien” er helt fantastisk. Den ellers så kaotiske måneden desember forblir ikke-kaotisk, og du får til julen så mye bedre.

Det er jo samme kalenderen hvert år: Juleavslutninger på skolen, juleavslutninger på treninger, julebord, kanskje er du litt bortreist midt oppi det hele, og vipps så er det 22. desember! Og der står du igjen, bannende på let etter parkering på Sandvika Storsenter og deretter på despe-shopping og milelange køer på Toys ‘R Us. Så lurer du på hvordan i huleste dette kunne skje igjen!

Nei takk. I år skal vi kose oss med hver eneste oppgave og få inn nydelig julestemning under prosessen med harmoniske juletoner fra Armstrong og Bublé mens vi pakker inn gaver til gløgg og hjemmelagede pepperkaker. Alle (ink. kattene) skal ha på seg høyhalsede gensere og små nisseluer mens vi smiler og klemmer og velvillig følger mors PLAN! Dette blir kos!

Og far skal henge opp utelysene i kveld (senest i kveld hører du?). Vi må følge plan… fhhøl..g..e…pl.aa..hahaa…n..

Neida så… God jul da dere! x x x

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.