Familie Hverdagsliv

Norsk sommer

Hei,

det har vært stille fra denne kanten. Eller, nei… det har ikke vært stille – jeg kan faktisk ikke huske sist det gikk unna, noensinne.

Kort oppsummert hva jeg har tilbragt tiden til siden sist: Fulltidsstudie, jobb, hytteprosjekt, barna, pakking, pakking, vasking, rydding, vasking og orging (og en hel del snapchatting i mellom, samt ekstreme sosiale aktiviteter som minner om en forloren russetid – men som jeg har vært innpå tidligere; jeg er student nå, så da er den slags utagering helt innafor).

En ny sommertradisjon står på trappene
Etter innlevert eksamen har det altså gått i ett, og enda ikke vært tid til soling og avslapning i det fantastiske været. Vi nærmer oss slutten på en lengre reise som har vært intens, men også veldig spennende: Vårt snart innflytningsklare hytteprosjekt! Dutututuu! (Fanfare)

Norsk drømmesommer starter om 2 dager, og vi er så klare! Endelig blir det tid for litt ordentlig deilig tid!

Hver dag på plan: Bestillinger, avbestillinger, møbler, servise, farger, stoffer… telefoner med HC hver halvtime, med byggmester Sigbjørn, med fliselegger Marco, med rørlegger Roar, Lin fra møbelbutikken, Leif fra gulvbutikken, Camilla fra kjøkkenbutikken, med Silvia i stoffbutikken, maleren Frank, arkitekten Camilla, og Robert på Bærum VVS. Mengder med grasat viktige avgjørelser som skal tas i god tid slik at vi rekker å flytte inn til satt dato.

Tenk deg en hytte som mangler halvparten av innredningen, altså vi snakker tregulv og dusj og slikt, ikke servietter og telysholdere… – og det er under en uke til vi skal flytte inn… vi har timet det slik at vi skal rykke inn nøyaktig når det siste strøk av maling har tørket, jepp – helt sant. Så, hver dag er et kapittel av en slags spenningsroman når vi ringer og sjekker med håndverkerne:

-“Hei Siggen, har dere fått opp kjøkkenet enda?”
-“Hei du, joa, nå er den snart på plass, men vi mangler en kjøleskapsdør fra andre siden av jordkloden i siste sending, tror du dere kan få tak i denne innen fredag?”

-“Hei Robert, hva skjer med dusjveggen?
-“Vi hadde ikke i klart glass, er det greit om den er grønn og frostet?
-“Neeeeiiiiiiiii for FAEN, Robert! Send tilbake, send tilbake!”

Og sånn går no dagan.

Avreise og innflytting, nedtelling 2 døgn 
Med oss på lasteplanet har vi 3 kids, to skrikende katter, en sofa, to lenestoler, madrasser, spisebord med dertilhørende stoler og halve Ikea ræleavdelingen, servise, gafler, ostehøvler, kattematsekker på 10 kilo og vinglass. My lord!

Men det beste av alt: Bilen står på verksted et sted på Hønefoss (med vinterdekk for sikkerhets skyld), og vi vet ikke helt sikkert om den er klar… Den skråtyggende duden som mannen min leverte den til, slang på røret her om dagen, for å rett og slett rekke å få kjerra ferdig. Hadde ikke tid til å prate, han. Så her har vi tiden og veien, og ikke et sekund lenger. For å si det slik, kjerra er på vei til dynga. Den heter Bernt, og den ruinerer oss, og han leverer ikke som han skal. Bernt er gammel. Han er sliten. Da vindusviskerne slang seg av i fart, var det det rullgardin på HC. Nok er nok.

Så, i lys av at Bernt er lagt inn, må vi jo ty til alt vi har stående som “nøds-kjøretøy”. Skal vi se, en moped og et stk. verdens minste el-bil Nissan Leaf. Dette får vi til! Jeg må bare få plottet inn ladestasjon på GPS’en på veien, for å få nok rekkevidde med lasten, så får vi se om jeg klarer det på første treff.

Sist jeg strandet med tomt batteri, endte jeg opp veivende og gestikulerende rundt på Clas Ohlson på Lamberseter med to døtre hakk i hæl, og ingen kunne assistere en kvinne i nød med en ekstra ladekabel. Det er alltid veldig kjedelig når sånt skjer. Du kommer jo ingen vei.

Alt går!
Men. Utfordringen på lørdag blir nok verre enn tomt batteri.  Med på lasten er to strittende og nervøse katter i to gigantiske bur i baksetet som mer eller mindre tar opp hele plassen. Men burene må jo med, ellers risikerer jeg å klampe kattehaler eller poter under gasspedalen i full fart på E18, og det vil jeg jo helst unngå. Alt vi trenger er en positiv innstilling. JADDA! Vi får satse på at vi kommer i havn! Siggen leverer!

Så da gjenstår kun siste på gjøremålsliste før lasting av tilhenger: Kattene skal få flåttmiddel, pappa må finne frem sommerdekk og undertegnede må lakke tånegler.

Norsk drømmesommer starter om 2 dager – og vi er klare! Endelig blir det tid for litt ordentlig deilig tid!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.