Film Kultur

Månedens tv-serie

Det er ikke sjelden jeg ser forespørsler på Facebook, eller chat med venner om hvilke serier som er MUST å få med seg. Ofte er det jeg selv som ber om disse tipsene.

Etter en liten tørkeperiode på god-serier har jeg endelig et gullfunn å anbefale. På mine eldre dager må jeg innrømme jeg tekkes mer til romantiske komedier med Diane Keaton i hovedrollen på enden av bordet med dysfunksjonell familie samlet til søndagssteika – koselig, nostalgisk feelgood (som mannen min spyr av, så jeg ser disse alene når han er bortreist.) Det er derfor ekstra stas i heimen når våre smaker forenes i en herlig sammensurium av spenning, drama, heroisme, parallellhistorier med mange overraskende momenter i hver eneste episode, som gjør at du aldri helt rekker lene deg tilbake i sofaen og sveipe innom sosiale medier mens du later som du følger med.

Setter du fantasien til livs, kan serien føles så troverdig at man kan bli litt nervøs av hva som foregår bak kulissene i verdenspolitikken. Skremmende terrorisme og dets synergieffekter, presidenter man kanskje ikke ville valgt selv, og konsekvensene av et kynisk, skittent maktspill som munner ut i dagsaktuelle temaer: Religionsparanoia og ekstremisme på alle plan.

Designated Survivor vil mest sannsynlig gjøre deg hekta etter første kvarter. Hver eneste episode har spenningsmomenter som får deg til å sitre i stolen og ønske mer, mer, mer! Vi har selv kommet midtveis i 1. seson og er fremdeles hekta!

Så, for å ramse opp i korte trekk: Jack Bauer inntar House of Cards i Homeland style, men han er ikke fullt så ung, fryktløs og eplekjekk denne gangen. Kiefer Sutherland tar hovedrollen som den ydmyke, komplett uerfarne “designated survivor” som blir kastet rett inn i løvens hule i verdens mest krevende jobb med alle odds mot seg. Ikke engang aner han hva han har begitt seg utpå, eller hva han har i vente…

Designated survivor
På Netflix
Produsert: 2016

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.