Reise

California roadtrip: San Diego

Kapittel 1: San Francisco
Kapittel 2: Monterey/ Carmel/Big sur/ Morro Bay / Santa Cruz / Santa Barbara

Kapittel 3: Los Angeles
Kapittel 4: San Diego

KAPITTEL 4: SAN DIEGO –  Surf life and taco nation!

Reiserute: Direktefly til Oakland Airport
Retur: LAX – Oslo

Bosted: Airbn’b / Hotell
Transport: Lincoln SUV
Opphold antall dager: 5
Pakketips: Casual / pent / badetøy / lag på lag (i Juli)

Det har vært et innholdsrikt opphold i Los Angeles, og egentlig har hver dag til nå vært spekket med severdigheter og mye aktivitet og turer. Det er på tide å legge seg langflat på stranden og tillate seg å nyte den avslappende feriefølelsen med sand, sol, surfere og bølgeskvulp. Vi har fem deilige dager her i San Diego, og vi må begynne å nyte hver siste dag. Snart er vår fantastiske reise ved veis ende.

Vi ankommer San Diego etter et par timers kjøring og er klare for lunsj. Den eneste restauranten jeg husker fra San Diego i sin tid, er takterrassen på Georges at the cove. Etter så mange år kan man ikke forvente at stedet er like bra, eller i det hele tatt eksisterer, men vi prøver å reservere bord en halvtime i forveien. Stedet har forfalt litt, og bærer preg av mange års virksomhet – men det er helt topp for oss å lande her etter en lengre biltur for å nyte utsikten av sjøen til digg fish taco, nachos og iskald øl. Livet smiler!

Første bosted er en trivelig lite hus vi leier av en fyr ved navn Mitch via Airb’n’b i Coronado, og det ligger litt avsides i forhold til der det skjer. Ja, alt er litt klissete og shabby her, men fyren er råsøt og har etterlatt en flaske rødt og en hel mappe på hva vi kan gjøre i området, så vi har ikke tenkt å være vanskelige. Vi skal bo her i tre døgn, og gjøre det beste ut av det. Jippi – det er vaskemaskin og takterrasse her også!

Men nordmenn elsker også godt værgaranti, og været leverte dessverre ikke top score i denne omgang. I juni er det tåkete og det kan bli småkjølig (norsk sommer), så man kan aldri vite om tåka har lagt seg helt når man kommer ned i juli. I følge de lokale varte tåkesesongen ekstra lenge i år, og det var en nedtur for oss. Å komme på stranden for å småfryse over halvparten av oppholdet er ikke gøy! Og San Diego er ikke den byen du drar til om du skal utforske severdigheter – det er surfe- og strandlivet som gjelder her. Lunsj fra World Famous på Pacific Beach (http://www.worldfamouspb.com)Et spisested vi hadde et godt møte med var: Whisk’nladle i La Jolla.

Men vi venner oss til skydekket, vi er tross alt vikinger. Kan man ikke sole seg en hel dag kan man alltids ta en avstikker til Las Americas outlet på grensen til Mexico. Vi tok en tur og handlet skoleklær til barna for en rimelig penge. Her kan du gjøre noen bra kupp.
Sjøløvene som dro sydover fra San Francisco til San Diego for å parre seg, befinner seg på coven i La Jolla nå. Barna elsker disse kule, brautende søtingene, så vi stikker stadig innom og hilser på dem. Rett ved sjøløvene finner vi en koselig restaurant, Brockton Villa (med flere tacovarianter…) Vi er heldige og får bord ute.  De to siste døgnene i SD bor vi på et motell som ser skikkelig shabby ut, men tilfredstiller alt av behov for oss. Beliggenhet er gull, og sengene er ok. La Jolla Village Lodge er perfekt for storfamilier som skal reise på lavbudsjett men likevel bo midt i hjertet av La Jolla, som betyr “Juvelen” ved havet. Her kan vi sette igjen bilen, og spasere rundt blant restauranter, butikker og lokalstranden.

La Jolla er virkelig et vakkert sted, om man får tatt seg tiden til å utforske de nydelige husene og omgivelsene. Det er dessverre også kostbart å flotte seg der, så man må spare dette til romantiske getaways for voksne. Har du råd til å koste på deg litt ekstra, så kan du ta en titt på disse husene.  Nice, hva?Skal du ta nattflyet hjem fra Los Angeles, så må du ta en dag i Laguna beach eller Newport beach. Ender du opp i Newport må du love meg å spise verdens diggeste krabbelunsj på The Crab Cooker (hyl!) fersk feit krabbe rett fra havet med smeltet smør, hjemmelaget crispy cole slaw, potetmos, og et glass hvitvin. Ikke ofte jeg skryter av sjømat fra andre land enn Norge, men oj oj oj… Høydare! Restauranten i selg selv er skikkelig original, det er som om man sitter rett i “fiskemottaket” (Er det det det heter?..) og det gjør man mer eller mindre, for det ligger vegg-i-vegg med restauranten.The Crab Cooker (vår nyoppdagede favoritt!) Me and my guy – good times!

Sluttord:
Å reise til California med en skokk med unger, versus å reise på romantisk getaway med mannen blir to helt forskjellige historier her. Du kan få det beste av det beste hva angår luksus og komfort, eller du kan strippe ned helt ned til beinet og gjøre det til en barnevennlig oppdagelsesferd med lavterskel på boutgifter, der man tar dag for dag og fokuserer mer på raritetene og de spontane opplevelsene. (Dog skal det sies at uansett hvor lavt du legger lista, blir det ikke akkurat billig uansett.) Men en ting er sikkert: Begge deler burde oppleves minst en gang i livet!

Takk for nå, California, det har vært et fantastisk eventyr, og vi kommer tilbake!!

PS! Fikk du ikke med deg de tre første kapittelene av roadtrip med barn til California? Les mer her:

Kapittel 1: San Francisco

Kapittel 2: Montery – Santa Barbara

Kapittel 3: Los Angeles

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.