Opplevelser Reise

Julestemning i London

Noe av det koseligste jeg vet hva angår getaways med min bedre halvdel, er juletur til London. I dette tilfellet var jeg så heldig å få være påheng på min manns forretningsreise en mandag til onsdag kveld. Vi fikk hele mandag og onsdag sammen, men tirsdag måtte jeg kjøre solo på julehandel, og var ikke det likegreit? Yup.

Londons  juledekorerte gater er selveste oppskriften på julestemning. Lukten av jul (de kjører ekte granslynger som pynt på gjerdene, skikkelig staselig…) lyden av christmas carols klinger hvor enn vi går, smakelig julepynt med tusentalls av blinkende lys. Julemarkeder, store, pompøse, kreative vindusutstillinger og de trivelige smågatene med herlige spisesteder og god service. Det spares ikke på kruttet!

Nærmest i det vi lander på britisk jord må vi haste avsted til Selfridges å få tak i treningstights til frua, mannen min har fått det for seg at vi MÅ på yoga i det vi ankommer The Arch, hotellet. Må innrømme at den bedagelige delen av meg (som utgjør 90%) har mer lyst å tylle i seg x antall glass vin, og ta det piano, men jeg kjenner jeg ikke tør protestere, så fankern heller… Let’s do the downward dog! Bra forslag, for det gjør kvelden så mye smoothere og ryggen så mye blidere. Fra nå av reiser jeg aldri uten tighsa!

Mandag kveld med julebord for to
Kreativiteten på valg av spisesteder står ikke i fokus denne gangen, det er snarere et sterkere behov for å få bord på favorittstedene midt i julerushen, og jeg er forbauset over at jeg får reservert på de to stedene jeg har gledet meg mest til. Maten er dessverre en smule skuffende denne gangen på Zuma. Sist vi var der satt jeg og gispet meg gjennom hele måltidet, og vi hadde aldri smakt bedre mat. Denne gangen blir vi litt satt ut av hvor stor kontrasten er fra sist. And not in a good way… men Zuma leverer, ikke misforstå – dog neste gang skal forventningene senkes.

Shoppingganza
Tirsdag morgen før frokost er mannen for lengst avgårde på viktige businessgreier, så etter frokost bærer det rett ut på tett program for min del også: Alle fadderbarn sine gaver skal i boks, og det er 13 av dem tilsammen… I tillegg er det andre oppgaver som også skal i havn, så det skal bli en hektisk og fin dag.

Abercrombie Kids dekker alle fadderbarnas gaver i år, men for et mas!! Den musikken! Den duften! Ahhhrgh, det er nesten slik at jeg må ruste meg opp med neseklype og ørepropper for å holde ut den syre bad tripen det er å shoppe der inne. For ikke snakke om den ALT for gode servicen. Jeg går nesten i bakken etter en slik økt, men alt for unga, right? Det deilig å ha i bakhodet at jeg har booket lunsj på favoritten rett vegg i vegg for Abernightmare, så jeg har en gulrot å se frem til.

Cecconis skuffer aldri
OM jeg i det minste skal ha et deilig italiensk hjemmelaget måltid med fantastisk vin å glede meg til etter endt shoppeøkt. Og slik blir det så, på etterlengtede favorittrestaurant Cecconis. Jeg spiser så fort og godt at jeg er kvalm resten av dagen og kvelden, så resultatet er at jeg ender opp med et par stakkars ristede nøtter til middag.

Fortnum & Mason og mer shopping
Den ultimate julestemningen får jeg på Fortnum & Mason. Det er MUST for meg å stikke innom hver gang! Minner meg så mye om min pappa (som gikk bort for noen år siden) – og når jeg er der inne blir jeg et lite barn igjen blant alle de lillahårede, snilløyde menneskene som ligner på Agatha Christie og Frank Sinatra allemann. Bare for de nostalgiske øyeblikkene i seg sev er det hele verdt turen. Du får kjøpt eksotiske og tradisjonelle teer, delikatesser, sjokolader, bisquits og marmelader i vakre F&M innpakninger. Supert som enkle julegaver, og perfekt som Takk for-gaver. Elsker denne erkebritiske butikken, men på dette stadiet bærer jeg rundt på 5 store shoppingposer og er nær ved å besvime av fersk-pasta-kvalme og et seriøst tilfelle av agorafobi og hetetokter.

Det er bekmørkt i gatene, og trøsten av alt jeg har av godsaker i posene motiverer meg til å krøkke meg de siste meterne hjem til hotellet. Makan til effektiv dag, og den kunne ikke vært bedre!

Da kvalmen etter hastespising av nydelig kalvecanneloni og et glass himmelsk Chablis aldri gir seg, føler jeg meg snytt for et behagelig måltid på hotellets egne restaurant 486 Hunter som jeg hadde gledet meg til i flere dager. Tenk så luksus å kunne spasere et par trappetrinn ned og ble servert de fresheste lammekotelettene med delikat tilbehør. Akk, nei. Jeg må ringe dem med jevne mellomrom og utsette bordet opptil flere ganger før det til slutt må avlyses grunnet komasiøs tilstand i seng med rødvin og julefilmer. Mao: Glad jeg ikke hadde lagt ambisiøse kveldsplaner. Snakk om å være gammel. Jeg er helt kaputt etter endt shoppingøkt, og klarer ikke å løfte armen annet enn i skyttel til og fra til-randen fyllt rødvinsglass og munn. Dog er jeg svært tilfreds, skal nevnes.

Da mannen kommer hjem er ikke jeg den eneste som sovner med glasset i hånden halvveis inn i filmen “Love actually“… Men for en koselig og julete måte å sovne på i London.

Tirsdag, og en hel dag sammen foran oss
Vår lille mini-vaca tar enda ikke slutt. Endelig har jobbegutt gjort unna pliktene sine og kan fokusere noe voldsomt på kone. Det drypper litt godsaker her og der som vi kaller julegaver og smilet når rundt hele hodet mitt så det nærmest faller av i øverste halvdel. Det er som Raga Rockers så fint beskriver det: “Romantikk som grenser opp til poesi, og slike ting som vil få minnene på gli”.

Det blir en fantastisk dag ut av det hele med strålende sol (som kolliderer litt med White Christmas-fantasien, men hvem bryr seg!) Vi koser oss i middels tynne plagg i Londons gater, og spaserer arm-i-arm rundt i hemmelige skobutikker, parfymebutikker, helsekostforretninger og drikker afternoon tea. Livet smiler og vi er oppriktig forelsket i hverandre, i byen og kanskje mest av alt; i den nye lille vesken som ligger og brenner i esken sin og venter på å komme ut og leke. Materialistisk glede som gir meg et stikk av dårlig samvittighet, men jeg nyter øyeblikket som bare er mitt, der og da.

Snart venter havrelefsa – pliktene kaller, og julen kan komme! Batteriene er fulladete, koffertene er sprekkferdige, vi er raka fant herfra til glade jul og klare for returen!

Cherio London see you soon!

Hotte shoppinggater i London:
Greenwich
Hampstead
High Street Kensington
Jermyn Street
Kings Road
New Bond Street
Notting Hill guide
Primrose Hill
Seven Dials i Covent Garden
Westbourne Grove i Notting Hill

Markeder med mote:
Camden Lock
Dover Street Market
Old Spitalfields Market
Sunday Up Market

Diverse motebutikker og varemagasin:
All Saints
Antropologie
B Store London
Beyond Retro
Browns Fashion
Elis & Grace
Full Circle
Harrods
Harvey Nichols
Liberty
Lik + Neon
Pamela Schiffer
Rokit
Selfridges & Co
Spitalfields
Topshop
Urban Outfitter
Westfield

2nd hand butikker i London:
Appleby
Berty & Gerty
Butler & Wilson
I Dream of Wires
One of a Kind
Palette London
Rellik
Shikasuki
Steinberg & Tolkien
The Girl Can’t Help It
Virginia


Afternoontea på Hotel Claridges er en sikker vinner!
Claridges pyntet til jul
Pyntede butikkvinduer så langt øyet kan se
Vår hemmelige parfymebutikk Victorias Secret glammer opp      
Marble Arch   
Zuma  
Julestemning på The Arch
Kreative vindusutstillinger   Afternoon tea
Takk for nå!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.