Familie Hverdagsliv Mat Tradisjoner

Høstmat

FullSizeRender

Hver høst, når man merker endring i klimaet og kulden sniker seg på om nettene, kjenner jeg det kribler i smaksløkene etter husmannskost og “fra scratch” oppskrifter. Alt av kjøttgryter, supper, lammeretter, hakkede grønnsaker, hele høns, ferske urter, generell all husmannskost som bugner over av sesongens råvarer står høyt på plan. Det er som om høstens kick off starter der og da, når mor står med kniven og hakker så det skvetter. Det lages gjerne opp en til to fulle middager på forhånd og fryses ned i porsjoner. Ja, jeg føler meg riktig så flink, og skryter hemningsløst til alle like matglade venninner via Snap eller Instamessage.

Nå høres det veldig ut som om jeg er supermom, og man kan bli litt irritert av å lese dette her, men faktisk, det er på høsten jeg er helten på kjøkkenet, så dabber iveren gjerne av resten av året.

Kjære Trine og dere andre flinke matbloggere. Jeg kjenner dere overhode ikke, men… Takk for at dere finnes! Helt siden jeg oppdaget bloggene deres har jeg skåret utallige husmorspoeng, og mannen min synes jeg er “all that” på kjøkkenet, nå på vinteren også! Maten dere legger ut er nydelig og oppskriftene er enkle å følge. For eksempel denne kjøttgryten “under progress” avbildet har jeg anbefalt til mine matglade venninner, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger denne har gått på repeat hos oss i vinter både hjemme og til fjells. Hele families slikker seg rundt munnen og setter seg velvillig til bords uten så mye som en eneste klynk eller klag, og maten glir ned på høykant hos store som små.

Jeg har rett og slett fått en ny vind på matfronten takket være dere matbloggere. Jeg har droppet alt av hjemleverte kasser og setter opp mine egen ukemenyer, med handlelister og budsjett. Man sparer jo så mye at man skulle tro man lurte dem alle. Jeg er så fornøyd med dette opplegget, og lager gjerne flere retter i helgene som jeg fryser ned til ukedagene.

Med opptil 6 barn til bords, er det deilig å ha en del form- og gryteretter klare, så det bare er å spe på om det renner inn med folk og fe uten å få helt panikk i kulissene. Yes! Jeg ER all that på kjøkkenet. Nyter flyten mens jeg er i mitt kreative matmodus og så får jeg overlate sommermat og grillsesong til husets herre.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.