Fangstmann Mat

Hjemmerøkt makrell

Jeg har en mann som er svært nevenyttig på mange områder. Når det kommer til jakt, fiske, høsting og kreative løsninger på å få mest mulig ut av fangsten, er han helt rå. Ingen del av byttet går til spille.

Som mange har sett hadde vi altså full makrellmiddag til 10 pers her forleden. Nydelig opplegg det, men hva gjør man så når man har igjen en 6-7 fisk. Kaster man dem? Nei! Man røyker dem rett og slett, og lager verdens diggeste sommerpålegg! Det smakte helt fantastisk godt, og til og med gutten på 8 slukte fisken og slikket seg ivrig rundt munnen. Tør du prøve?

Røkt makrell på hjemmebakt grovbrød

Du trenger:

Fersk renset og filetrert makrell (saltet over natten  – innside og utside, hvis du har tid)
Røykeovn 
Fyrstikker
Røykespon

Sli gjør du:

Få tak i en røykeovn, eksempelvis Abu-røk eller fra Sølvfisken. Disse selges i en rekke sportsforretninger med jakt- og fiskeavdeling.

Fyll rødsprit på bennerene. Sett opp ovnen med brennerne på et ildfast underlag. Sett så ovnen over brennerne. Fyll bunnen av ovnen med røykespon ca 1/2 cm tykt jevnt lag. Dersom ovnen har en dryppeplate, settes den nå inn over sponen, så settes risten over dryppeplaten med fisken på. Du kan røyke både fileter og hele fisk som er sløyet. Tenn på brennerne, sjekk at det begynner å sive røyk fra sponen og lukk så ovnen. La det hele stå i ca 15 minutter. Nyt vakker solnedgang mens fisken godgjør seg på berget.

Fisken kan nytes varm eller kald. Smaker perfekt som pålegg. Nam!

image

imageimage image   

Fisken ser litt shady ut her, men my Gådd, så god! Her er den ferdig røkt.

Fisken ser litt shady ut her, men my Gådd, så god! Her er den ferdig røkt.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.