Helse Mat

Hekta på helsekost

UKE 1. SUKKER REHAB

Jeg må innrømme jeg ikke noengang har vært noe særlig opptatt av hvorfor sukker er så skadelig for oss. Har jevnlig lest litt om det her og der, og det er jo noe vi egentlig vet. Men da jeg ble fortalt de konkrete konsekvensene av for høyt inntak, så fikk jeg litt småpanikk. Og mest på vegne av sukkerkvoten vi tillater for våre barn.

Sukker = narkotika
Sukker er like avhengighetsdannende som narkotika, og det er på lang sikt like skadelig. Sukker er nemlig mat for livstruende sykdommer, og trigger betennelser. I følge WHO  bør kostholdet vårt bestå av (helst 0%) men toppen 6 teskjeer sukker i løpet av en hel dag. Med tanke på alt av sukker som finnes skjult i maten vi spiser og diverse drikkevarer, vil det nok være logisk å estimere at inntaket nok vil overstige dette for de fleste.

Jeg tenker ja!
Siden sist jeg var innom og skrev et innlegg om Laila Madsøs inspirerende sukker-detox kurs har ikke interessen akkurat dabbet av. Jeg har nå blitt helsekost-hekta mer eller mindre.

Jeg har vært og raidet Helios og Expert for alt av seriøs avansert smoothie utstyr og varer. Dette er jo så gøy, og så enkelt, bare man har en oppskrift! Og jeg har googlet meg rundt for å finne oppskrifter på sunne, helsebringende matretter og power smoothies i det siste. Det er nesten det eneste som står i hodet på meg nå, men jeg må skjerpe meg så det ikke tar helt av og kræsj-lander.

Vi vil nødig se et vlogginnlegg der jeg ligger i foster hulkende nedrent av maskara med en Marshmellowpose trøkket inn i gapet til lyden av Simon & Garfunkels Sounds of Silence. (Dette kan i teorien skje… bare så det er sagt.)

Vi vil se et renovert JA-menneske som strutter av energi – lett joggende på tur uten å måtte krabbe tilbake til bilen. En som er komplett fri for betennelser og smerter, en som kanskje kan inspirere andre til å teste ut en litt sunnere livsstil som resulterer i frisk kropp og god samvittighet? Men det viktigste nå er å ta det hele med ro… et babyskritt av gangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan går det så?
Så, disse første dagene har jeg holdt meg til Lailas program helt slavisk, og det er foreløpig lekende lett. Dessverre kan jeg ikke gå i detaljer om dette programmet, da det er et kurs man må melde seg på, men jeg skal fortelle hvordan jeg opplever dette og om det faktisk er mulig å bli kvitt søtsug. På dag tre har det enda ikke meldt seg noe søtsug, så foreløpig flyter det forbausende greit.

Her er et lite glimt fra min “beskjedne” handlerunde på helsekost- og matbutikken. Oh my, nå skal det bli spennende å se virkningen av alt dette, og om smertene i hofta forsvinner!

okomat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.