Hverdagsliv Interiør

Fra kaos til clean!

Herregud, dere. Jeg er så sinnsykt fornøyd med min mamma- og hustruinnsats  idag, at det er til å ta back flip av.

Idag stod jeg opp 07.30 sharp, og tok min yngste datter til Holmenhallen på kretskonkurranse i turn. Jeg satt der smilende i 5 timer og klappet begeistret, mens mannen min lå bakfull og purket til langt på dag hjemme. Normalt sett så er det jeg som ligger og purker til langt på dag, selv uten en real fest i forkant, og han som tar barna med på aktiviteter. OM jeg er fornøyd (og svært lettet over at det ikke var meg med kuppelhue denne gangen…).

På vei hjem fra Holmen stakk vi likesågodt innom IKEA på veien hjem og handlet en haug med oppbevaringssystemer til kjøkkenet. Jeg fikk det plutselig for meg at kjøkkenet skulle helomvendes og ryddes til hvert minste lille riskorn lå riktig. Men først innom en badebutikk og designe bad! Snakk om å ha ånden over seg, hva gir du meg!

Kjøkkenet er vel det rommet jeg tilbringer mest tid. Jeg elsker kjøkkenet, men det bråker i hodet mitt når alt er kastet rundt i en herlig blanding av gamle sauseposer, riskorn og kakao som ligger strødd, rare matvarer jeg ikke aner hvordan jeg skal tilberede, og en hel haug som er gått ut på dato. Det verste er alt dette kaoset, og tanken på hvor mye penger vi sløser på å handle mat vi ikke trenger med alt dette ubrukte i skuffene. Store tiltak måtte til, og det måtte skje nå!

Jeg visste jo i det øyeblikket vi endevendte alle skuffene for gammelt skrot at dette kom til å bjuda, men det var ingen vei tilbake da vi først begynte, jeg skal love deg – det hele var verdt ofring av en solskinnsdag.

Nå er matskuffene på kjøkkenet så strøkne, at det er helt sinnsykt. Jeg får så zen av slik orden, og det gjør meg lykkelig og rolig. Endelig er bråket borte, og jeg kan sette meg tilbake og beundre mine svært oversiktelige, rene, sorterte kjøkkenskuffer. Jentene har vært så flinke og hjulpet meg å vaske hver eneste boks for hånd, og det har vært koselig å sortere alt tørrforet sammen. Hvor genialt er ikke dette systemet, unnskyld meg!

Sjekk dette opplegget. Vakkert, og så enkelt!

FØR: Komplett kaos!

IMG_0330 IMG_0328 IMG_0332

ETTER: Clean Zen

IMG_0347

I øverste skuff: Frokostvarer: Kaffe, kaffebønner, kakao, te, havregryn, havregrøt, knekkebrød, rosiner, musli og frokostblandinger

IMG_0348

I nederste skuff: Mel, ris, pasta av flere slag, couscos, sesamfrø, nudler, glassnudler, salt, poseris, nøtter, sukker

IMG_0351

Hadde ikke flere bokser igjen, så det måtte bli en semi kaos skuff, men ok da, ikke så altfor galt dette her.

IMG_0344

Hører englemusikk når jeg åpner disse skuffene, bliss

IMG_0338

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rebekka Mæla
  18/11/2018 at 19:13

  Heisann!

  Hva heter denne serien fra Ikea? De boksene?

  • Reply
   Hedda Brodtkorb
   18/11/2018 at 20:06

   Hei, det var et godt spørsmål. Jeg var inne på ikea.no for å finne ut av det, men så ikke boksene. De hadde dem på IKEA Slependen for ikke så lenge siden. Håper du finner ut av det.

   (: Hedda

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.