Familie Opplevelser Reise

Florida part III – Ducks Key

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Howdy y’all. Det har vært en svært innholdsrik 4 dagers på Ducks Key, og vi begynner å bli varme i trøyene og amerikaniserte. Det går på dette stadiet mye i sørstats-accent. Flere i følget har missa litt med Texasdialekt, men pytt pytt, ey?

Dag 1. Det tok sinnsykt lang tid å komme oss til 3. stoppested Hawks Cay Resort, med litt køer her og der, men vi trøstet oss selv i bilen med at når vi kom ned skulle alt bli så deilig. Sette oss på porchen og ta et glass vin med gjengen. Vi skulle jo alle bo på rekke og rad med felles stor gressplen der barna idyllisk skulle løpe rundt og boltre seg.

Skrriiiiatch! (Lyden av en lp-plate som brått bremser.) Vi kommer til Hawks sent, og barna har sovnet og bæder om vi vekker dem. De har tullet med rommene så vi må nedgraderes til monkey class langt pokker i vold fra de andres hus. Velfortjent, egentlig, etter det herlige luksusen vi nøt på Captiva, men det synet som møter oss er litt vanskelig å svelge, og mitt lille bortskjemte drittunge-ego trer frem når jeg ser de møkkete teppene og klissete dørhåndtakene, samt pizzarester på fjernkontrollen. I det jeg setter meg, piler en velfødd kakkerlakk seg dovent forbi føttene mine. Da begynner banningen til a mor – og jeg synes å skimte litt småangst hos mannen også i det han skviser saftene ut av beistet under fotsålen. Ikke er det nok senger til barna, så det hele begynner å bli en smule anmasende, men det topper seg når far låser mor inne på badet og vi ikke får opp døren. Da må man faktisk bare le… Jeg klarer omsider å fikle meg selv ut av badet, men døren slår seg helt i vranglås nok en gang etter tannpuss, og inne på badet er øreproppene som er helt essensielle for at undertegnede skal få søvnen sin. Latteren kveles momentant. Men tanker om veggdyr og andre ulumskheter surrer rundt lenge før jeg omsider sovner utmattet på verdens høyeste murstein av en pute.

Dag 2. Vi våkner tidlig og skal bare se til helsike å komme oss ut derfra, da yngste datter hyler fra badet at håndkledene er møkkete og brukt av noen andre, jeg synes å skimte pizzarester på dem også. Etter tre klagetelefoner med kommandering om rene håndklær (jeg vet det, vi er ikke sånne klagefolk egentlig… men really?) så begynner de å skjønne at de må hjelpe oss litt på vei for at oppholdet skal bli behagelig.

Det er da det hele snur til å bli fantastisk! Vi får endelig vårt lille hus mellom vennene våre, og alt er nydelig og rent, og det er ikke måte på gjensynsglede og feiring. Ved resortens strand og poolen blir vi dagen lang, og vi får spise nydelig felleslunsj alle 19. Servicen er på topp! Det er delfiner i et eget basseng som man kan klappe, og de leier ut kanoer og seilebrett til de minste som de leker seg med dagen lang.
Middagen inntas på Alma restaurant som tilhører resorten. Maten er veldig god, (østers er til å anbefale! Nam!) og vi blir fraktet tilbake til de små husene våre i en åpen buss og gla’allsang, til glede for de minste. Kvelden for de voksne fortsetter på de geniale verandaene vi har på rekke og rad, det skravles og gestikuleres voldsomt til de sene nattetimer.

Dag 3. Flere av oss tar en dagstur til Key West. Vi har på forhånd hørt ymse om denne key’en, men blir svært positivt overrasket da vi kommer frem etter ca 1,5 timers kjøring. For et sjarmerende lite sted! Helt laid back, med de skjønneste små pastellfargede sukkertøyhusene på rekke og rad, med skjellnips og rasta effekter hengende rundt overalt. Turister som vi er, ønsker vi  å stikke innom huset til Hemingway og stambaren hans, Sloppy Joe’s. Vi lunsjer på en ny kubansk uterestaurant rett ved huset til selveste Ernest, og det går i fish taco og key lime pai (som later til å være signaturrettene her i Florida). Siste del av dagen inntar vi i horisontalen på de nydelige langstrakte strendene, og livet smiler.

På vei hjem handler vi mat på super’n og lager middag hjemme på favorittporchene. Reiser du med barn, eller i en større gruppe med venner med barn er dette den perfekte resorten. Det kan ikke være tryggere, bare å slippe barna løs! Hawks Cay Resort kan du ser mer av her. Til info: Vaskemaskiner har de også, så det er bare å pakke lett!

Dag 4. Vi har kun én dag igjen, og flere av oss har drømt om å stikke innom Morada Bay, Islamorada, der det vakre hotellet i Netflixserien Bloodline befinner seg. Vi ringer kvelden i forveien, og får høre at vi bare må komme for strandrestauranten tar ikke bookinger. Vi stikker i 18 tiden, og får akkurat de to siste bordene. Jeg er fullstendig star struck av dette stedet, det er så svimlende vakkert, og drømmen om en helaften på Bloodline location går i oppfyllelse. Det er også “Full moon party” her i kveld, med masse mennesker og live band. Maten er helt vidunderlig og definitivt bakoverbro-verdig. http://www.moradabay.com/pierres/

Neste stopp: Miami – Donald Trump International (men på veien: innom Everglades og Saw Grass Mills!!!)

Her bor vi på rekke og rad 4 familier

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fellesplenen

IMG_3272Nydelig lunsj ved poolenOLYMPUS DIGITAL CAMERABarna finner en strandet hummerskikkelse…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hello buddy!

IMG_3306
Hemingway’s shack
IMG_3291
Deilig fish taco Key West style

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nydelige strender på Key West…

IMG_3336

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FullSizeRenderKey West
FullSizeRender
Pierre’s der Netflix Serien Bloodline ble spilt inn på Morada Bay. Islamorada. We love!
IMG_3425 IMG_3409
FullSizeRender_4
Islamorada: Veldig glade damer
FullSizeRender_1
Isalamorada: Makan til idyll! Take me back (:

 

Lese mer? Følg meg på http://heddabrodtkorb.no
Takk for at du leser! (((:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.