Familie Opplevelser Reise

Florida part I – Orlando

IMG_3040Disney’s beach club resort

Hvordan skal man klare å fatte seg i korthet når alt her er så MYE og så STORT! Det har vært julaften, sirkus og fest på en gang med bling bling og bjelleklang fra alle kanter, og vi er kun på del 1 av 4 i ferien. Nesten litt urvirkelig. Tenk at vi klarer å samle oss 19 pers, derav 11 barn, og få til en så smooth sammensetting av alles behov. Det er bare glede over hele linja her. Orlando er barnas Las Vegas.

Dag én i Orlando gikk vi rett på sak: Sea World
Berg og dal baner, sukkerspinn, akvarium, pingviner, delfiner, flamingoer, full pakke. Dagens høydare: Barna fikk sitte på første rad på spekkhoggershowet. De hvinte av fryd da de ble sprutet ned av vann av de fine, store dyrene. For min del: Tømmerstokken med 70 meters drop. Gud, så stolt jeg var at jeg fremdeles har det i meg. Det blir verre utfordringer i morgen på Universal Studios.

Amerikanerne er så mye hyggeligere enn jeg husket. Må si jeg er positivt overrasket med all den gode servicen for oss barnefamilier som vil slippe unga løs og ha den beste tiden ever, samtidig som vi ikke vil være til bry for andre. Alle spør hvor vi er fra, og det er ikke måte på oppvartning og fantastisk service. Og ingen synes å være plaget av flokken. Så langt, så bra, og vi blender inn i miljøet helt sømløst. Parken var forbausende tom for folkemengder. Skikkelig deilig å slippe å stå i kø hele tiden, og vi lurer litt på hvor alle menneskene er. Temperaturen er perfekt, og stemningen er helt på topp blant store som små!

Tips på Sea World: Her tror vi ikke det var nødvendig med Express passes. Det er veldig mye dyrere, så den lille køen hadde vært verdt de pengene spart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFlamingoer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sea World Ship

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
SpekkhoggershowIMG_2909Spekkhoggerne imponerer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Antarktis

Dag 2 i Orlando: Universal Studios
Det regner. Vi tenker positivt, kjøper festivalponchoer og ler godt. Vi tenker, nå kommer det sikkert ikke så mange mennesker i det minste. Kommer litt lenger ut på ettermiddagen: Oooookeyyy… nå vet vi hvor alle menneskene er, de er HER på Spring break.

Idag dro vi avsted kl 10. Barna sovnet med skjegget i suppen i går, så det ble litt innhenting denne morgenen. Skal si de er utholdende! Det er nøyaktig 20 år siden jeg var i Universal Studios sist, (da det gikk i E.T, Jurassic Park og Star Wars.) Det er fremdeles spor av disse karakterene igjen, men det går mye i Harry Potter, Minions, Transformers, Cat in the hat (for de minste) m. fl. Og det tar helt av i special effects, og vi gisper og gestikulerer, vi er veldig imponerte allemann.

Her må du ha masse overskudd og frisk rygg før du begir deg utpå dette spetakkelet. I tillegg må du ha på deg foreldrebrillene og aktivisere tellekunnskapene og se etter en halv skoleklasse i gule gensere i 12 timer i strekk. (Vi var så smarte å kjøpe Minionsgensere til en verdi av en halv million dollar, men det hjalp oss i det minste å se barna i mengden.)

Herreminhatt, det er gigantisk og SÅ mye morsomt å gjøre. Tror glatt vi kunne vært her i 2 dager, men er glad vi slipper, for å være helt ærlig. Ryggen og hoftene mine skriker av smerte! Vi delte oss opp i 3 aldersgrupper, der de eldste 4 barna gikk løs på de strengeste berg- og dalbanene. Så var det mellomgruppen – 5 barn som løp litt i hver sin retning, og tilslutt småttisene som kjørte tekopp-løypen. Tilslutt endte vi alle opp sammen og gjorde “rides” samlet.

Jeg må si jeg er mektig imponert over konsept og scenografi. Det har blitt så überproft det hele! I flg vår miksede avstemning var Harry Potter på nr 1 i tet med versting-riden Hollywood Rip Ride Rock it – berg og dalbanen som vi avsluttet hele dagen med. På 2. plass kom The Mummy som overrasket oss noe sinnsykt, denne MÅ testes. Man ler og gisper lenge etterpå. På nr 3. kom kanskje The transformers 4D showet. Vi klarer ikke rangere, for de imponerte på forskjellige måter. Minions-giget var veldig søtt også, men alle ble så kvalme.

Men litt om Hollywood Rip Ride Rock it: OMG! Det er det villeste ever! Her måtte jeg trekke frem ujjay pusten og mentalt psyke meg opp i forkant. Trikset er å ikke tenke fremover, bare ta sekund for sekund og la det stå til. Før turen måtte vi velge musikk som skulle spilles på full guffe inn i ørene våre mens vi ble fraktet rundt i 500 km/t opp ned og rundt helt hjelpesløse. Jeg valgte Bad Girls av Donna Summer, men angrer nå på at jeg ikke gikk for Beastie Boys for enda mer trøkk-effekt. Det beste av alt, vi ble filmet mens vi satt og skrek til vi trodde vi så mannen med ljåen – og tro meg, det er ikke vakkert på film, men uhyre morsomt. Herregud, for et rush!!! Hadde det ikke vært for den 40 minutter lange køen i ekspresskøen så hadde vi tatt den igjen. Det var verdt alle penga.

På Hard Rock Cafe, da vi alle spiste middag i 20-tiden, sånn passe skjelvende og slitne, kjente vi oss veldig tifredse med dagen. Det er vanskelig å tror vi kun har vært her i 2 dager, det har skjedd så mye spennende allerede, og vi har masse mer moro i vente.

Tips på Universal Studios: Her lønner det seg med fastpass! Enorme folkemengder og svært lang ventetid om du ikke tar express lane. Jeg angrer på at vi ikke gjorde bedre research på hvilke rides som er must å få med seg. Her er en link som er svært nyttig å lese fra en som har ranket alle de mest populære attraksjonene:
http://www.pastemagazine.com
IMG_2941
Cat in the hat 
parken
IMG_2958
The Transformers 4D showIMG_4044Hollywood Rip Ride Rock it – tidenes utfordring!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Universal Studios by night. Takk for nå, Orlandooooo!

Next stop: Captiva Island, kommer snart!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.