Hverdagsliv Mat

Fiskegrateng to die for

Follow my blog with Bloglovin

Dere, jeg lyver ikke når jeg sier at denne fiksegratengen er den beste i manns minne! Første gang jeg inviterte svigers på middag, det var vel i år 2001 eller noe der. Jeg var veldig nervøs, og hadde gjort timesvis med research i alskens kokebøker for å finne noe som skulle passe den eldre generasjonen perfekt. Svigermor er ikke så begeistret for de sterkeste chiliretter, som jeg hadde helt fetish på den gang da (og fremdeles forøvrig), så det gjaldt å finne en rett som smakte litt nostalgi og trygg ro. Noe som ikke var totalt fremmed for dem, men likevel nytt og litt spennende.

Det ble servert Jamie Olivers fantastiske fiskeform. Og folkens, jeg lover, den er virkelig fantastisk. Svigers gikk i bro, og vi fant hverandre der og da. Når foreldrene til kjæresten spør om oppskriften, så vet du at du har gjort noe veldig riktig. (;

Ca 6 pers

Ingredienser:
½ kg torsk (gjerne fersk, jeg har brukt frossen på bildene)
1 stykke røkt kolje

Saus:
1 løk
1 gulrot
¼ liter fløte
2 håndfuller revet cheddarost
2 ts Colemans sennep
Salt og pepper
Hakket bredbladet persille
Sitronsaft (drøyt ½ sitron)

Potetmos:
5 store poteter
Olivenolje eller smør
Salt og pepper
Revet muskat
2 egg
2 store håndfuller babyspinat

Forvarm ovnen på 230 grader.

Skrell potetene, skjær dem i terninger. De skal koke ca 10 min. Når de har kokt i 2 min legges eggene hele ned til potetene. Damp spinaten i et dørslag over potetene. Press ut vannet. Hell vannet av potetene og mos dem lett. Tilsett olivenolje eller smør, salt, pepper og revet muskat.

Finhakk løk og gulrøtter. Stek blankt i litt olivenolje. Krydre med salt og pepper. Ha i fløte og varm opp til kokepunktet. Ta gryten av varmen. Tilsett ost og la den smelte. Ha i sennep, salt, pepper, persille og sitronsaft. Rør rundt.

Skjær fisken i biter. Fordel stykkene i en ildfast form sammen med spinaten og eggebåter. Hell sausen over retten. Bre potetmosen lett utover det hele.

Sett formen på øverste rille i ovn på 230 grader. Stek i 25 min eller til potetmosen er gyllen.

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.