Helse Mat

Endelig sukkerfri!

6 ukers sukker-detox kurs er nå over
Vi har kommet til veis ende i kurset: “Bli sukkerfri” med Laila Madsø. Det har vært en spennende, lærerik, utforderende og svært nyttig opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Jeg er så takknemlig for de nye helse-brillene som har blitt plasser på nesen min. Hver gang jeg nå handler og spiser har jeg et mer bevisst forhold til hva kroppen får i seg, og jeg registrerer den positive effekten av mine nye kostholdsvaner.

Vi har lært om sukkerets negative virkning på kroppen, hvordan få bukt med dette, og alt vi må få i oss for anti-age effekt. Jeg føler jeg har fått skikkelig valuta for penga, og det har i tillegg vært superkos å sitte rundt Lailas kjøkkenbord og drikke grønn te mens vi har lært så mye om sunn kost for god helse.

Jeg har ikke rørt godteri eller desserter på over 6 uker nå, og mange har stilt spørsmål om hvordan det går underveis. Det største spørsmålet de fleste sitter igjen med nå er: Klarte jeg det? Og i så fall, savner jeg sukker? Svaret er nei. Det går helt strålende å holde seg unna sukker bare du følger rådene til Laila. Men du må nok følge dem slavisk.

Den vanskelige milen
Jeg er overrasket over å si at det var ikke selve kuttingen av sukker som var vanskeligst for meg. Det var fornemmelsen av å konstant måtte ha kontroll på hva jeg spiste som var mest utfordrende, og til tider anmasende.

Tidligere, da sulten meldte sin ankomst var det bare å lage seg en skive med ost, eller hive i seg hva enn jeg hadde i kjøleskapet, så var det hele løst. Hvorfor ikke hive i seg en aldri så liten potetgullpose, litt ost og kjeks, nachos, og en sjokoladeplate i samme slengen med et par glass rødvin?! Det er jo så kos foran tv’en.

Så… det sier seg selv (med disse matvanene sånn ca hver kveld), at det å plutselig konstant vegre og vurdere om det er lov å spise ditten, eller hva er inni datten… har vært litt problematisk for meg. Jeg har aldri noensinne vært så påpasselig med kostholdet, så det føltes litt feil med denne konstante fokusen på hver eneste innholdsfortegnelse på emballasjer og bevisst gransking av hvert måltid – men jeg ga meg selv 6 uker for å teste om dette ga mening eller bare var sløs med min tid.

Nummer én prioritet var om det hadde en positiv helsebringende effekt på A) betennelsene i hoftene og B) energinivået. Anti-age og slankeeffekt var bonuseffekter. Det som endte opp som en slags åpenbaring, var at det flere uker som gikk, det enklere var det å leve etter den nye planen uten å måtte hele tiden tenke: “Shit, er det lov å spise dette?” Det bare kom naturlig, og det føles godt å vite at du gjør ditt for å unngå å nære kroppen med noe som kan føre til fremtidige sykdommer.

Smertefri?
Det som kommer nå er interessant. Jeg har som sagt slitt noe voldsomt med betennelser både i skuldre og nå hofter, i det siste kjente jeg smerter i knærne, og jeg begynte å føle meg som en skraltende 80-åring. I sommer, da jeg ikke klarte å gå 40 meter ned til stranden for å bade med familiene på klippene, fikk jeg røde flagg. #Den følelsen (av ren desperasjon!). Noe måtte virkelig skje, og mens de andre badet lå jeg og googlet spesialiter og kirurger i USA mens jeg kjørte youtube yogasekvenser for harde livet.

For å gjøre en lang historie kort; i natt kjente jeg ekstra godt etter. Smertene har begynt å avta, og dette er ikke noe jeg verken innbiller meg, eller sier for å reklamere for Lailas kurs (jeg er ikke sponset). Men really... Det oppleves som et lite mirakel.

Jeg har begynt å knaske gurkemeie og C-vitaminer, og en hel drøss med tilskudd som gjør noe positivt med helsen min. Det er rett og slett fantastisk, og en milepæl. Og ja, jeg er nyfrelst.

Så, takk til Laila, og takk til meg selv for en fantastisk innsats med denne permanente livstilsendringen. Disse små grepene som er så viktige har nå blitt rutiner i hverdagen – og det er enklere for hver dag som går. Nå har jeg byttet ut hverdagsjokkis, vin og gøl med f.eks. nøtter, cherry tomater, selleri, grønn te og sitronvann. I love it!

Er du litt oppgitt av dine usunne sukkervaner eller interessert i et bedre kosthold, anti-aging, eller teste alternative metoder på helseplager du måtte slite med vil jeg anbefale dette kurset for deg. Laila starter på ny frisk etter jul, og kan svare på alt mulig rart.

Du kan lese mer om Laila her: lailamadso.no

Vil du lese mer om mine 6 uker på sukker detox? Sjekk her: Episode 1     Episode 2    Episode 3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.