Kultur Mat

En smak av Peru!

Hei! Hui, som dagene går i ett for tiden. Det er altså så travelt her i heimen, at jeg kan ikke huske sist vi satt hele familien samlet til et hyggelig måltid. Det er idretter og samlinger på barna,  jobb og skole samt byggeprosjekt på oss andre, og venninnene mine har jeg ikke sett på evigheter. Hva skjer!

Det er så lett å ende opp i en A4 fella fordi tidsklemma skviser luften helt ut av deg. Plutselig befinner man seg på et stadie i livet da man har ikke mer overskudd igjen til sosiale treff eller annet gøy. Jeg chatter med girlsa digitalt i et kjør (så vi ikke skal glemme hverandre helt), og vi planlegger fantasimiddager i hytt og pine som vi aldri får til! Men den luksusen man finner i sosialt påfyll med en real lattis og skravleøkt er det lite som kan måle seg med – og det er så viktig å ta seg tid. Hvis man klarer å rive seg løs kun for et par timer, så vil det gjøre en forskjell!

For litt siden meldte jeg noen venninner og meg selv på et cevichekurs på det mest ugunstige tidspunkt jeg kunne finne; en tirsdag kl 17 midt i temainnlevering på skolen. Egentlig skulle jeg kjørt noen barn på trening, mens jeg lagde middag, slang inn en vask, og finpusset på oppgaven min. Det finnes virkelig ikke noe mer hektisk tid på døgnet hos oss, men mr. Mom steppet inn og reddet venninnekvelden min.

“Det er så lett å ende opp i en A4 fella fordi man har ikke mer overskudd igjen til sosiale treff eller annet gøy.”

 

Vi booket oss inn på et matkurs på den peruanske restauranten Aymara for å lære oss grunntekniker i ceviche og tiradita. Noe så kult egentlig, å bare gjøre på en helt ordinær, kjedelig tirsdag. Ceviche er dødsdigg, og Peru har definitivt en hel del spennende kulturhistorie og eksotiske smaker å by på. Slik kokken sa: Han kunne stått der i dagesvis og fortalt oss om alle rettene de lager i Peru.

Vi gledet oss veldig til å lære om helt nye mattradisjoner og utforske kokekunsten. Kvelden ble dermed dedikert til matlaging, tasting, deilig vin og koselig middag med venninne og skravl til slutt. Helt perfekt!

Aymara holder fremdeles kurs fremover, og det anbefales virkelig hvis du er interessert i mat, eller hvis du bare tenker du godt kunne trengt å piffe opp en fullstendig forutsigbar uke med noe nytt og berikende til kokekunsten.

Vi lærte å lage to typer ceviche, og det smakte så godt at det nesten gikk helt rundt for oss. Vi måtte rett og slett ha mer! Så du kan si det endte opp på en aldri så liten helaften i restauranten etterpå. Vinen importerer de også selv fra flere søramerikanske land, og de har skikkelig peiling på vin + mat kombinsjonene. Altså…. hyl! nydelige smaker, og for en fin opplevelse på en hverdag, som kanskje ellers hadde gått i glemmeboken sammen med alle de andre like travle hverdagene.

 

The team!

Kokken viser oss kunsten å lage en utsøkt ceviche “leche”

Du kan lese mer om Aymara og kurset her.

 

PS! Ingen av mine innlegg er sponsede med mindre det er nevnt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    WhatsTrendingNow
    16/03/2018 at 20:03

    Thanks Alex! Beautiful!

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.