Shopping Teknologi

Dette kameraet!

IMG_2837IMG_2840
Jeg har gått til innkjøp av et fantastisk vakkert og hendig lite kamera, og er toppfornøyd!
Nå som jeg faktisk har blitt bloggepike må jo alt dokumenteres. Det er snakk om å få pakket dette kameraet så diskret som mulig med på alle utflukter i veske, strandbag, tursekk, you name it! Kameraet er så lite, lett og kult at det kan bli med overalt. Dessuten digger jeg retro-designet på det. (Du får det i svart også, hvis du synes hvitt er for femi).

Bare researchfasen i seg selv var interessant. Teknologien har virkelig forbedret seg siden sist vi gikk til innkjøp av et giga speilrefleks kamera som vi har brukt halve håndbagasjen på hver ferie. Til slutt har vi ikke giddet å ta med kameraet, bare brukt telefonen, så det har liksom ikke blitt den helt samme shcvungen over feriebildene.

Kameraet jeg har kjøpt er alle bloggernes favoritt: Olympus PEN E-LP7 med pancake-zoom linse. (Pancake som i flat, og den utvider seg når du zoomer…) Så har jeg i tillegg pimpet opp med en solid 45 mm linse som tar de råeste portrettbildene – eller bybilder, hva enn du ønsker. Den retter inn fokus på selve objektet være seg mennesker, biler, trær, og “blurrer” ut alt i bakgrunnen. Helt nydelig effekt, og du blir fresh på bildene også! Yes please! Er du glad i collage-effekter, så har kameraet en egen funksjon, der du kan lage tre bilder på rad, fire bilder på rad, eller flere andre fiffige layout-effekter kommer altså med på en av hovedinnstillingene her. Det er bare å leke seg. Og, ja, selvsagt kan du filme med det! Man kan jo ikke investere i et kamera i 2016 uten filme-funksjon, så det er klart dette er med! Jeg har selv tenkt å avansere til litt vlogging snart, så dette skal bli spennende!

Men sjekk ut dette folkens, om du er en selfie-typ person, så kommer du til å elske denne featuren og storme av sted til nærmeste Olympusforhandler før du får lest ferdig: Kameraet kan fjernstyres fra mobilen, og knipse selfies i hytt og pine fra flere meters avstand. Alt du trenger å gjøre er å posere mens du diskret trykker på smarttelefonen din. Om du får helt panikk av dette kan du rett og slett snu skjermen på kameraet og sette hele saken på god gammeldags selvutløser mens du ser hvordan bildet blir i det du knipser i vei. For eksempel, hvor mange ganger har du ikke vært på tur med familien, eller vennegjengen, så må dere rope på kelneren, eller en fremmed på gata? Nå slipper du altså dette for evig og alltid! NB! Det eneste jeg sliter litt med foreløpig er hvordan man skal zoome ut på objektet. Det er litt klønete å måtte fysisk flytte seg bakover, da motivet blir “in your face” stort, men jeg skal lese meg opp. Kanskje det er veldig enkelt, eller kanskje jeg mangler en viktig del i pakken jeg kjøpte, eller kanskje jeg rett og slett bare er for blond.

Så… det aller beste for en som er på farta: Da jeg laget eplekake reportasjen til min datter hadde jeg glemt ledningen som henter inn bilder fra kamera til laptopen i Oslo. Pokker! Now what!!! OK det var da gledestårene nærmest spratt frem, da jeg oppdaget at alt foregår trådløst, dere. Så alt jeg trengte å gjøre var å synce kameraet med Iphonen via Wi-fi funksjonen, så var alle bildene overført på noen sekunder. Det var så lett at “selv mor klarer det”. (Eller dvs en som er litt opptatt av moderne teknologi på mellomstadiet…)

Ikke nok med alle disse praktiske funksjonene, for meg som elsker jåleting, så oppdaget jeg til min store begeistring at du kan få kjøpt en egen Moo veske i flere farger, beige, kamelfarget, mosegrønt, mørkebrunt m.fl. til dette kameraet som fungerer som et etui. Vi snakker deilig kuskinn fra Argentina som bare blir finere og finere det mer slitt det blir med årene, og ingen merker at det er et kamera du går rundt med, men en fresh veske! (Tror søren meg du får fine spesialstraps i skinn også, om du er skikkelig moteløve, så en bloggegutt som hadde snobbet opp sitt med sorte skinnremser på eBay, og OM jeg er misunnelig…). vel… disse ekstragadgetsene får vente til jul, det hele ble litt for kostbart i denne omgang. Kamera med pancake linse pluss 45 mm linse kom på ca 7000,-. Så vet du det!

Knips knips!

Moo kameraveske til ca kr 1499,- hos Japan foto.

Moo kameraveskeTesting av kamera
Testing av Olympus Pen med en serie selvportretter. Foto: Silvany Bricen AKA Rosequeen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.