Reise

California roadtrip: Los Angeles

Da er småturene gjennomfør med glans, og det har vært moro å loffe på forskjellige hoteller fra dag til dag, men skal sant sies gleder vi oss nå til et lengre opphold på et litt mer fasjonabelt hotell i LA.

Reiseruten:
Kapittel 1: San Francisco
Kapittel 2: Monterey/ Carmel/Big sur/ Morro Bay / Santa Cruz / Santa Barbara

Kapittel 3: Los Angeles
Kapittel 4: San Diego

KAPITTEL 3: LOS ANGELES – Film, stjerner, gærninger & luksus

Reiserute: Bil ned Highway 101 (innenlandsruten) fra Santa Barbara direkte til Los Angeles
Bosted: Kimpton Hotel Wilshire
Transport: Lincoln SUV
Opphold antall dager: 3
Pakketips: Praktisk til dag og pent til kveld/ gode sko

Dette er dette hva vi skal gjennom disse dagene: (* = grader av tommel opp)

Dag 1:

 • Venice beach

Dag 2:

 • Universal Studios alle attraksjonene ****
 • Middag på hotellet room service

Dag 3:

 • Hollywoodskiltet
 • Walk of Fame
 • Rodeo Drive
 • Melrose Ave
 • Middag på Villa Blanca (Fra serien Real Housewives of Beverly Hills)

Dag 4:

 • En aldri så liten tur innom Barneys på vei til neste destinasjon

Wow, plutselig befinner vi oss i en storby. Det tar rundt 20 min (uten rushtrafikk) å kjøre til hver eneste severdighet, så jeg har funnet et hotell midt i Beverly Hills for sikkerhets skyld. Yup, endelig en unnskyldning til å leke housewife of Beverly Hills. Nå er det på tide med litt komfort, og spesielt i denne travle byen. Her har de valet parkering og duftet aircondition, så det lover bra! Klapp klapp!

Hotellet er av den moderne skyskrapervarianten der rommene er er fullstendig blottet for rustikk og sjel, men svært praktisk for en storfamilie som oss, og vårt formål disse dagene. Vi har to “connectede” soverom med to flatscreens. Bliss! Vi trenger en deilig base å lande i, med alt de finnes av servicetilbud. Når vi nå skal vi kjøre programmet opp et par hakk i intensivitet, er det deilig å komme tilbake etter en lang dag med asfaltsafari til tigerstripede badekåper å slenge rundt seg etter lang varm dusj. Så er det bare å sjenke seg et glass vin på kjøl og legge bena høyt – for ikke snakke om roomservice og middag foran Netflix for slitne barn. Jaaa takk, helt perfekt!

Gitarmannen på Venice

Dag 1. Venice beach**
Jeg gir Venice beach 2 stjerner for underholdningsfaktor og stor digg strand, men når dette er sagt tror jeg det er siste gang jeg har satt min bare fot her. Venice er perfekt for den yngre garde som tåler hylende gærne folk, jernpumpere, rælenips, henna tatoveringer, junkfood og støy. Veldig spennende for barna, men kanskje litt for spennende for de voksne – dog er det gøy å ha vært her én gang, så det var litt obligatorisk å stikke innom.

Noe av det som trakk noe voldsomt ned for min del var gjensynet med the famous gitarman, Harry Perry (f. 1951), som med årene virkelig har surnet til. (Denne duden har vært Venice Beach’s sjarmtroll – smilende og syngende på rolleblades med elgitar og turban på hodet kanskje siden 60-tallet… og å oppdage at han fremdeles lever satte et støkk i meg, så jeg ble naturligvis ivrig og glad!) Da jeg gikk bort for å si “halla buddy”, og ta et bilde sammen med ham, var han ikke like samarbeidsvillig med mindre jeg betalte ham i dyre dommer. Det hele ble litt pinlig.

   

Dag 2. Universal studios *****
Helt herlig å være tilbake. Egentlig er jeg litt ferdig med alt dette støyet og køtraskingen, men vi var smarte og bestilte fast passes da vi bodde i San Francisco. Ikke tro at du rekker over Disneyland, Sea World OG Universal studios i en jafs. My lord, det tar en HEL dag å komme seg gjennom hver attraksjon, for ikke snakke om hvor ekstremt DYRT det er for en familie på 5. Jeg tør nesten ikke si det, men føler det er nødvendig å nevne; det kostet oss altså 10 laken, og det var et familiemedlem som måtte konstant minne oss på dette. Forbudt å skulke på attraksjoner, så det var bare å hive seg på karuseller og Walking dead-gåturer med tafsende zombier i mørke rom til langt på kveld.

Men for en fantastisk park! (bedre enn den i Orlando) Det desidert beste av alt i vår bok var “The world famous studio tour” som tok deg gjennom flere filmsett hvor du fikk se kulisser fra flere tv-serier og filmer du kjenner. Skikkelig høydare og høy gisp- og hylefaktor! Og attraksjonen The revenge of the mummy! Aahhh, gøy gøy gøy!

TIPS! Det lønner seg å forhåndsbestille billetter og gjøre litt research på hvilke attraksjoner som må oppleves først. Bestiller du fast passes står du ikke i kø i det hele tatt, mens de andre står opptil en time på hver “ride”. Så ja… verdt pengene!

Wisteria Lane

Ekte “fake” flycrash

Kulisser

Harry Potter borgen

   

Dag 3. Hollywoodskiltet*** / Walk of fame* / Rodeo Dr. og melrose Ave. / Villa Blanca

Idag skulle vi pløye de typiske turisktstedene i LA. Egentlig ville mannen min og jeg også ta turistbussen gjennom Hollywodkjendisenes bostrøk, men vi tenkte dette ble litt for kjedelig for kidsa, så det fikk holde med dette andre.

Nytt av dagen siden sist jeg lusket rundt Hollywoodskiltet (for ca 25 år siden og letter etter Keanu Reeves som da bodde der…) er at de har gjerdet inn store deler av området samt satt opp truende skilt om at du kan bli arrestert og tauet bort om du forviller deg inn i “forbudte” områder. Skjønner godt at de fastboende kan bli litt lei av denne konstante turistvandringen, men ikke bli skuffet når du kommer frem og oppdager at du egentlig ikke kommer like langt frem som du hadde forestilt deg. Skiltet er og blir lite på bildet…

Walk of Fame var en gigafiasko, og vi endte opp langt borti de aller første skiltene med de aller første filmproduserne og skuespillerene fra steinalderen som du ikke kjenner navnet på, så vi tok oss en milkshake i stedet. Walk of Fame strekker seg over kilometervis på gater, så jeg tror du må starte ved The Chineese Theatre.

For å si det slik; det ble ikke noe shopping på Rodeo drive, men gøy å ha kjørt gjennom bare for å ha gjort det. Synes også å huske fra sist av Melrose Ave var en spennende shoppinggate, hvilket jeg tror den er, men den er lang, og du må vite hvor du skal, dessuten må du være på jentetur, og ikke familietur. Suma sumarum: Null shopping på mor.

Til tross for laber luksusfaktor på Rodeo Drive fikk jeg “grått meg til” en familiemiddag på Villa Blanca. En av mine guilty pleasures er tv-serien “The real housewives of Beverly Hills”. Britiske Lisa Vanderpump driver altså denne sjappa med sin mann Ken – men ingen Vanderpumps i sikte denne kvelden. Restauranten hadde gode omtaler, så det ble en kveld der og en super avslutning på vårt opphold i englenes by før avreise til turens siste destinasjon: San Diego!

Siste kapittel coming soon! Følg med…

 

PS! Har du ikke fått med deg de forrige kapitlene av reisen kan du lese dem her:
Første kapittel: San Francisco
Andre kapittel: Monterey – Santa Barbara

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.