Familie Opplevelser Reise

Londonhelg med barn

Vi har nettopp landet på norsk jord etter en fantastisk fin kose-helg med vår yngste datter, Ulla i London. Vi tok en egen liten Brexit (Brodtkorb-Exit) på tampen av endt arbeidsuke. Vi har tre barn, og det er ikke alltid så lett å få til skikkelig kvalitetstid med ett og ett barn. Vi startet en tradisjon med vår eldste datter på hennes ti års dag for to år siden, med å røve henne vekk på en langhelg så vi kunne fokusere 100% på kun henne og skjemme henne bort med oppmerksomhet tre dager til ende. I år var det Ullas tur med en egen langhelg med mamma og pappa – en luksus vi dessverre ikke kan unne våre barn så ofte, men en kjempegod investering i minner for livet. Her er planen vi fulgte:

Torsdag 30.6.
14.30 Avgang Gardemoen (helt perfekt reisetidspunkt). Vi lander på Heathrow og tar flytog og taxi inn til hotellet.

18.30 Vi er fremme på The Arch Hotel.

19.00 Middag på hotellets restaurant HUNter 486.

Denne ruten kjørte vi på vår eldste datter Iben også. Helt fantastisk å komme frem, pakke ut på rommet, for så å lande i en nydelig rund sofa og nyte et bedre måltid kun en heistur ned fra hotellrommet. Maten, vinen og servicen her er helt upåklagelig, og hvis poden sovner i pastaen, kan de voksne ta seg en night cap mens barnet sover trygt på rommet. Hotellet er heller ikke så dyrt. Vi bestilte et dobbeltrom med ekstraseng, og på nettet fikk vi prisen ink. frokost som du får uten hvis du bestiller via telefon, så absolutt en god deal. Tips! Ring hotellet og få bekreftet at frokost er inkludert, få også en skriftlig bekreftelse på det hele, så er du i boks. Frokosten på hotellet er også superfresh og ikke typisk britisk med bare marmelader og croissanter med melisdryss. Du får grovt brød, laks og skikkelige pålegg som metter for en travel dag i gatene. Altså i tillegg til alt dette søte, samt fersk frukt og deilig sterk kaffe. Maten er også self serve, så du slipper å vente en time. Nydelig opplegg.

Fredag 1.7.
08.00 Good morning. Mor får sove bittelitt til mens far og barn ivrer seg ned til deilig frokost.

09.00 Vi er alle på nett og mor har kommet seg ut av dusjen. Pappa jobber og vi andre diller med vårt. På hotellet har de stillerom/bibliotek for jobbende foreldre. Veldig praktisk. PS! Treningsrom også, for de ivrigste… (Ikke meg denne gangen.)

10.00 Vi gleder oss stort til å innta Madame Tussauds, og vise Ulla alle de fine voksfigurene. (Personlig får jeg helt creeps av de blanke, stirrende dukkene, men hva gjør man ikke for unga!) Vi kjøper billetter til åpen sightseeing turistbuss for å først å se byen, og peke ut Big Ben, London Eye, Buckingham Palace og you name it av “must see” turistattraksjoner. På hotellet ordner de alt av reservasjoner og billetter til både det ene og det andre. Husk å få hjelp av de som KAN dette. Såklart begynner det å regne i det vi kaprer seter i toppetasjen på bussen, men det går så bra så, bussene har festivalregndrakter til oss, problem fixed!

11.00 Vi ankommer Madame Tussauds, men køen går herfra til Kina! OK, dette gidder vi ikke, jeg ser litt røyk komme ut av nesa til far. Han har forhåndskjøpt billetter etter anbefaling fra resepsjonen. Big mistake. Tips! IKKE kjøp billetter på forhånd. Gå heller rett inn forbi køen og kjøp billetter der. Hvis du er ihugga Madame Tussauds-fan og MÅ inn, er det alltids mulig å kjøpe VIP billetter, men det svir på pungen. Vi var heldige å få refundert billettene, så vi kunne stå kun en halvtime i kø versus tre timer… Men i lys av synet av denne enorme folkemengden, utsatte vi Madame T’s til neste dag og dro heller på shopping med Ulla på Hamleys lekebutikk. Du kan si det slik at det er sjelden jeg har sett jentungen så hoppende glad og  ivrig… Madame T’s allerede glemt i inngangsdøren.

14.00 Vi lunsjer på et tilfeldig restaurant vi googler, som ligger ca 4 minutters gange fra Hamleys. Maten er ok, til tross for gode Trip advisors skussmål. Stedet heter Goodman og servicen er helt vill. Kanskje litt too much? Stakkars kelneren lot oss ikke være i fred og skulle bare skravle, men så søte var de som laget overraskelses-dessert til Ulla (selv om bursdagen hennes var i mai…) Så, terningkast 5 for hyggelig atmosfære, i allefall.

15:00 Ulla og jeg shopper til henne og søsknene resten av dagen på Regent Street og holder det gående til det er dags å dra hjem og skifte til middag.

17.30 Vi drar til Jamie Olivers Fifteen (Må innrømme at dette la jeg opp litt for min egen del… Jamie Oliver er min matguru, og jeg har drømt om å dra hit i flere år!)  Stedet er trendy mixed med hipster casual, og koselig uten å være formelt. Maten er superdigg, og jeg får nesten tårer av glede. Det eneste aberet med en så tidlig middag er at vi sitter der stappmette fra lunsjen og må kun bestille småretter. Vi skal på musical i kveld, så vi hadde ikke noe annet valg. Vi skal definitivt komme tilbake skrubbsultne en annen gang!

19.30 Da Ulla og jeg shoppet tidligere dro HC til Convent garden og plukket opp billettene våre til kveldens forestilling: Matilda. Vi har lest denne boken ganske nylig, så det var superstas å se det hele live. Virkelig brilliant laget og helt til å anbefale. Enkelte scener er rather shocking, og hysterisk festlig. Du får ikke tid til å sovne, kan vi slå fast.
23.00 Vi stuper i seng etter en lang fin dag!

Lørdag 2.7.
07.00 Good morning sunshine! Far og datter ivrer seg nok en gang uten mor ned til frokost

08.30 Kryss i taket, mor er våken og klar for en ny dag med tut og kjør

09:00 Ops, Ulla og far er allerede long gone på busstur rundt hele London, vi avtaler å møtes 11.00. Ulla synes bussturen var interessant altså, men litt lang… (stakkars)

11.00 Vi møtes utenfor Madame Tussauds, og køen er nærmest en tiendedel av gårsdagens. Flaks! Dette blir bra! Jeg er kansje mest ivrig og hylende i 4D showet.

13.30 Lunsj på Cecconis (Absolutt favoritt italiensk!, Gah! Mor får tårer av maten.) Ulla sluker all pastaen toppfornøyd. Alle er blide.
Det er Arts and crafts festival i gaten utenfor Cecconis, Ulla får sy og lage håndarbeid med stoffer og perler. Hun er i sitt ess!

16.00 Ulla og far shopper og laller rundt i gatene. Gamlemor stikker tilbake til hotellet for å hvile hofter og ta en høneblund.

18.00 Jeg bråvåkner av banking på døren, og vi har alle glemt middagen på Zuma k 18. HÆ? Bestilte jeg til kl 18? Hvafforno?? Ser utallige tapte anrop fra restauranten og jeg befinner meg i en komasiøs tilstand så HC må ta ansvar for middagen. Vi er uansett for mette og late til å stikke på restaurant så tidlig, så det ordnæ sæ, sjø. Vi ender opp på Hakkasan, og synes det er rart vi ikke er mer revet med enn det vi er. Har vi blitt alt for matsbobbete på turen?Litt mistenkelig at de faktisk hadde et ledig bord på en travel lørdag. Har stedet tapt seg litt? Dumplingsene ligner med på dumpings, og maten er voldsom. Men Ulla tygger i vei glad og fornøyd intetanende om hva hun får i seg.

23.00 Herregud som vi sovner med kjedelig fotball på i bakgrunnen. Men vi sover godt og lenge.

Søndag 3.7.
Vi har lyst på litt raritetsdag og drar til Portobello road i Notting Hill. Jeg får akutt lyst  å se filmen “Notting Hill”. Vi stikker til og med og knipser bilder av den blå døren der han gærningen løper rundt i trusa i filmen. Døren er sliten og det er en haug med søppel utenfor. Ikke romantisk i det hele tatt og litt av en nedtur. Jeg spør den knipsende horden med spanjolene ved siden av meg om dette er døren i filmen, de sier, yeeezz yeeezz, this is the doooor. Vi ler godt. Ulla får shoppeblikk av alle de rare loppemarkedantikvitetene. Dette var noe for henne!

12.30 Vi møter en vennefamile på posh lunsj i Chelsea. Superkos og gøy å se et nytt sted. Vi får staselig chambre separé på Tartufo. Denne restauranten er dekorert med bilder på veggene av en haug med kjendiser fra hele verden fra 70- 80-tallet. Tydeligvis et Studio 57-aktig happening sted noen tiår tibake. En perfekt avslutning på en knallbra helg!

15.30 Vi haster avgårde i taxi på vei til Victoria station. Vi presser oss inn på fullstappa flytog og står som sild i tønne, ikke den mest glamorøse exiten på en ellers så herlig tredagers pampering – men det får være greit etter denne helgen!

IMG_5346

Hotellet vi drar til når vi reiser med barn: The Arch

IMG_5170

Wow, kult at disse fremdeles finnes

IMG_5172

Marble Arch

IMG_5256

Jamie Olivers Fifteen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen tvil om hvilket land vi befinner oss i…

IMG_5239

Jamie Olivers Fifteen

IMG_5258

Jamie Olivers Fifteen

IMG_5259

Jamie Olivers Fifteen / Dorchester crab

IMG_5264

Musical Matilda

IMG_5274

Madame Tussauds køen

IMG_5275

Madame Tussauds

IMG_5305

Madame Tussauds

IMG_5191

Skikkelige turister

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Livat i London

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vakre hus på Notting Hill

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Små rare butikker på Notting Hill

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Små rare butikker på Notting Hill

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Små koselige gater i Notting Hill

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arts & Crafts Festival

IMG_5355IMG_5367Lunsj her siste dagen

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.