Barn Familie Mat

Bestemors berømte eplekake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God søndags ettemiddag fra Norefjell! Vi hadde en litt røff natt med feber på Jeppe, og Iben er på krykker, så det er bare å være kreativ med rolige inneaktiviteter for vår del. Far og Ulla pluss kusine Pernille er i slalåmbakken og nyter den fine dagen. Iben er bakemester og prøver seg på bestemors berømte eplekake. (Litt off season, men den smaker digg for det…). Vi andre sløver’n og tar livet med knusende ro til Ibens vispeslag, skrelling og hakking i bakgrunnen. Blir også veldig imponert over hennes kunstneriske dandering av epler og det hele, og Jeppe er toppfornøyd som smakegutt og vispeassistent. Deilig med så store barn i hus som bare disker opp av egen fri vilje, for ikke snakke om kanelduften som fyller rommet… Mmm, my kind of Sunday!

Bestemors berømte eplekake
4 syrlige epler

5 ss sukker
2 ss malt kanel

Røre:
200 gram smør (romtemperert)
200 gram sukker
4 egg (romtemperert)
170 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Forvarm ovn til 180 grader.
Skrell eplene, fjern kjernehuset, og del dem i skiver. Ha epleskivene i en plastpose, hell oppi sukker og kanel, rist godt så alt blir godt fordelt på epleskivene.

Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen – og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver, vaniljesukker over røren, og vend det forsiktig inn i deigen. Fordel, lag for lag deig og epleskiver. Avslutt med epleskiver, men sørg for at de er dyttet litt ned i deigen før du setter i ovnen.

Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter. Lurt å sjekke med en trepinne når tiden nærmer seg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iben gjør alt helt selv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klar for ovnen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en deilig stressfri søndag!

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.