Reise Tradisjoner

Å holde kjæresten varm

Noen ord om å holde kjæresten varm. (Og ikke minst pusse dine egne forelskelsesbriller).

Husker ikke hvor jeg så dette, men det sies at hvis du og kjæresten din stirrer hverandre inn i øynene i 4 minutter i et stille rom, så skal man visstnok bli superforelsket igjen. Vi har tilgode å prøve dette, og ja, det skal testes!

Vi hadde en gang en klok nabo. Han sa: “Det er to ting som er livsviktig for at ekteskapet skal holde. Regel nummer 1: Skaff dere avlastning på husarbeidet. Regel nummer to: Prioriter to kjærestehelger i året.”

Foruten alle de andre uskrevne reglene et ekteskap bør respektere, er det disse to rådene vi har bitt oss merke i at faktisk funker. Man trenger en jevnlig påminnelse om at man en gang bare var to –  og stormforelsket. Å reise bort alene, og ha dette som en fast tradisjon hjelper oss å ikke glemme dette. #parterapi!

Kjærestehelg betyr ikke nødvendigvis luksushelg i utlandet, vi kunne like gjerne kjørt lavterskel og tilbrakt den i vårt eget hjem, så lenge kvalitetstid alene med fyren jeg giftet meg med står i fokus. Men det blir vanskelig når ungeflokken er hjemme med besteforeldre som passer. Jeg er heldig som har en mann som reiser en del i forbindelse med jobb, så det hender vi utvider turen over en helg, og jeg slenger meg med.

Jeg er stolt av å se tilbake på at vi har klart å få denne viktige alenetiden til. (Og ikke minst takknemlig for barnepasset!) Og enn så morsomt og påfyll det er å dra på jenteturer, må jeg si at kjærestetur topper listen rett etter familieturer. Alle blir litt gladere i familien. Er ikke det en investering verdt?

Så vi tok en helg i London. Vi har vært litt fantasiløse med valg av hotell denne gangen, og kjørt reprise på en anbefalt favoritt i Knightsbridge; The Knightsbridge hotell. Hotellet ligger rett ved Harrods, Zuma restaurant og Hyde park, og er superfint! Men jeg lover deg at vi neste gang skal finne på noe nytt.Denne gangen var vi flinke nok til å lunsje og spise middag på helt nye steder vi aldri før har vært, og det har vært skikkelig opptur. For meg er bra restauranter en superviktig faktor til at helgen skal klaffe max! De trenger ikke være dyre og fancy, men de må ha noe spesielt ved seg som får meg glad. Jeg elsker mat og steder som har en unik atmosfære eller den lille ekstra gimmicken du ikke glemmer. Med bra bookede spisesteder kan ikke helgen gå galt. (Bare det faktum at jeg slipper å lage middag er en lykkerus i seg selv. Sammenlagt blir gleden nærmest euforisk for min del).

En venninne sendte meg en sms som hadde helgens liste klar. (Jeg elsker få tips fra folk som har bodd de stedene vi drar. De kjenner byen inn og ut, og vet hvor det skjer. I tillegg kjenner de oss, så de vet hva vi liker!)

Slik så helgen ut:

Fredag:
Morgenflyet til London

 • Innta hotellet: The Knightsbridge hotel
 • Rett på lunsj: The Enterprise
 • Shopping og leisure i Londons gater: Vindusshoppe på Harrods og deretter til favoritten Nelsons, for mine supervitaminer
 • Middag: På amazing, happening sted Park Chinoise – stedet for deg med sans for god mat, service og topp jazzstemning som virkelig går over til clubstemning i løpet av kvelden.

  The Knightsbridge hotel

  Hotellet

  Deilig tart på The Enterprise

  Mitt faste innslag – her har de mine supervitaminer!

  Smugbilde av kjæreste

  Park Chinoise


  Lørdag:

 • Småshopping og spasering i Londons gater og kjøp av vesken jeg døde av i går og har lengtet etter i hele natt.
  En tur til Spitafileds market for å hente en overraskelse til meg fra mannen. Saklig romantisk! (Masse rare og kule ting, og mat på forskjellige stands, verdt å ta et besøk!)
 • Ettermiddagsmusikal: “The Book of Mormon” (heelt vill! Vi satt og gapte innimellom… a must see, men du må tåle blasfemi)
 • Middag: på Sexy fish – stedet for deg som elsker god fusion asiatisk, og tåler å snakke svært høyt i mørke clublignende lokaler. Fantastisk sted å dra på vennetur, men gjerne alene med kjæresten også om du ikke har planer om å ta en tidlig kveld! 

  Jeg fikk igjen på skatten i år og unnet meg drømmevesken

  Utsikten fra hotellrommet

  The book of Mormon

  På Spitafields market

  Sexy fish

  Søndag:

 • Kjøpe gaver til barnevaktene
 • Tur i Hyde park med mann
 • Hente svært savnet datter på Gatwick og ta flyet hjem sammen

  Harrods

  Elsker denne etasjen og kan handle kofferten full av te, sjokolade, karamellsauser og you name it!

  Hyde park

  Å leie h(ender) i Hyde park

 

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.